نهادینه شدن دموکراسی در ایران چالشی برای امارات و عربستان است
به گزارش UAE فارسی، دکتر سیدعطا تقوی استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه با بیان اینکه کشور های منطقه بدون طی کردن دموکراسی میانبر زدند و تجربه دموکراسی و دولت های مدرن مبتنی بر ملت در این کشور ها شکل نگرفت گفت: کشوری مثل عربستان سعودی با وجود اینکه تمام مردم اش عرب هستند توسط یک طایفه که بخشی کوچک از آن مردم است اداره می شود. در امارات، قطر و بحرین هم وضعیت به همان صورت است. این نوع حکومت ها به قبیله گرایی نوین معروف هستند. یعنی نوعی حکومت مختص به همان مناطق هستند که در دوران مدرن قبیله ای بر آن ها حکومت می کند. این ها چه آینده ای خواهند داشت؟ برای اینکه از مصونیت کامل برخوردار شوند و بتوانند مدت زمانی طولانی تر در کشور هایشان حکومت کنند مسیر توسعه را انتخاب کرده اند.
کشور های منطقه دستاوردهای دموکراسی در ایران را ندارند:
به گزارش UAE فارسی، تقوی اصل تصریح کرد: اینکه دولت های قبیله گرای نوین چقدر قادر هستند بدون طی کردن فرایند دولت ملت ها و دولت های مدرن مبتنی بر دموکراسی دوام داشته باشند، برای پاسخ به این سوال باید کمی زمان بگذرد. من می خواهم در این مرحله گریزی به کشور خودمان بزنم. ایران می تواند با توجه به سابقه اش در یک سده اخیر و مبارزات دموکراسی خواهی که از زمان انقلاب مشروطه تا کنون انجام داده است، از جنبش تنباکو تا نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی و دیگر حرکت های دموکراتیک ایران، می توانست با نهادینه شدن دموکراسی در کشور، مهمترین شاخص و عامل چالش برای کشور های خاورمیانه باشد.
کشور های منطقه این دستاورد را ندارند و کشور های منطقه با تحقق دموکراسی به معنای واقعی در کشور مسلمان همسایه می توانستند مشاهدات خود از ایران را به تهدیدی برای حاکمان شان تبدیل کنند ولی ما تا کنون شاهد چنین وضعیتی در ایران نبودیم.
امارات، عربستان و حتی عراق می توانند به عنوان قدرت های منطقه ای در آینده شناخته شوند!
به گزارش UAE فارسی، تقوی اصل در خصوص اینکه با توجه به این توضیحات در دهه های آینده چه کشور هایی در منطقه به قدرت های برتر تبدیل خواهند شد؟ گفت: سوال مهمی است؛ اگر فقط محور توسعه را به عنوان شاخص در نظر بگیریم کشور هایی مثل امارات و عربستان و حتی عراق می توانند به عنوان قدرت های منطقه ای شناخته شوند. عراق پارامتر هایی دارد که جلوتر از سایر کشور های عربی است. عراق پایه های دموکراتیک خود را چیده و روند جا به جایی قدرت در عراق دموکراتیک تر از کشور های عربی است. چالش جدی عراق از گذشته تا آینده حضور مجموعه بسیار ناهمگونی از قبایل و طوایفی است که در عراق مستقر هستند و واگرایی شدیدی در عراق وجود دارد. اگر واگرایی قومیت ها در عراق نبود، عراق هم می توانست ورژن خوبی از کشور های عربی، در زمینه توسعه و دموکراسی در منطقه باشد اما متاسفانه عراق به دلیل تنوع قومیتی و تهدیدات این حوزه چشم انداز مثبتی ندارد.
ایران دموکراتیک دو دهه آینده مهمترین تهدید کشور های منطقه خلیج فارس!
به گزارش UAE فارسی، تقوی اصل افزود که اگر بحث دموکراسی اولویت کشور ها و مردم کشور ها نباشد، در دهه آینده کشور هایی مثل امارات و عربستان را به عنوان قطب های توسعه در جایگاه منطقه ای خوبی خواهیم دید. آنچه که می تواند تهدید کننده این جایگاه باشد، روند دموکراسی در ایران است. اگر ایران در دو دهه آینده به سمت کشوری کاملا دموکراتیک برود به طوری که تمام شهروندان احساس مسئولیت، احساس حق و احساس مشارکت کنند و ساز و کار های عملیاتی به معنای واقعی اتفاق بیفتد می توان گفت ایران دموکراتیک دو دهه آینده مهمترین تهدید کشور های منطقه خلیج فارس خواهد بود.
وی در پایان گفت که اگر بحث دموکراسی، آزادی خواهی، بهار عربی و هر اتفاق دیگری هدف گذاری کشور های عربی را به هم نزند امارات و عربستان در آینده جزو قدرت های برتر منطقه هستند و می توانند تاثیر گذار باشند و مبتنی بر توسعه منابع درامد جدیدی ایجاد کنند برای کشور های دیگر از جمله ایران تهدیدی اقتصادی به شمار بیایند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید