عربستان، امارات و ایران به بریکس رونق اقتصادی میدهند
به گزارش UAE فارسی، مایکل تانچوم، عضو غیرمقیم موسسه خاورمیانه، به المانیتور گفت: بریکس یک انجمن عمومی بینالمللی؛ برای نارضایتی از غرب و به ویژه ایالات متحده ایجاد کرده است، اما این بلوک هنوز به یک نیروی نهادی برای نظم اقتصادی یا امنیتی جایگزین تبدیل نشده است. تنها دستاورد مهم بریکس در ۱۴ سالی که از ایجاد آن میگذرد، تأسیس بانک توسعه جدید است که به نام بانک بریکس نیز شناخته میشود.
فرار از تحریمها عامل اتحاد بریکس و یکی از دلایل اصلی گسترش آن:
به گزارش UAE فارسی، عضو غیرمقیم موسسه خاورمیانه ادامه داد که با افزودن بنگلادش، مصر و امارات به همراه اعضای بریکس، این بانک توسعه چندجانبه حدود ۵۰ میلیارد دلار در دسترس دارد و از زمان راهاندازی آن در سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار وام تصویب کرده است. فرار از تحریمها عامل اتحاد بریکس و یکی از دلایل اصلی گسترش آن است که پس از تحریمهای غرب علیه روسیه در پی حمله روسیه به اوکراین تسریع شده است.
ارزیابی هر گونه منافع مشخص از بریکس برای ایران هنوز زود است!
به گزارش UAE فارسی، مایکل تانچوم مدعی شد که افزودن ایران به بریکس منطقی است زیرا این کشور نیز تحت تحریم قرار گرفته است. روبرتو نچیا، دیپلمات سابق در تهران و محقق درباره ایران، به المانیتور گفت: «ارزیابی هر گونه منافع مشخص برای ایران هنوز زود است، اما تهران عضویت را جزء مهمی از استراتژی تشکیل ائتلافهای سیاسی و اقتصادی میداند که همسو با آمریکا نیست.»
علاوه بر این، بریکس برای یک دهه تلاش کرده است تا به دلاری شدن پایان دهد. با این حال، حتی تلاشهای آنها برای راهاندازی ارز مشترک بریکس با موانع بزرگی مواجه شد، زیرا حدود ۸۸ درصد از معاملات بینالمللی همچنان به دلار انجام میشود. در نتیجه، روسیه، چین و برزیل برای معاملات برونمرزی به ارزهای غیر دلاری روی آوردهاند و سعی کردهاند ذخایر ارزی را از دلار به طلا تبدیل کنند.
افزایش همکاری امارات و عربستان با شرکای غیر غربی مانند هند یا برزیل در بریکس:
به گزارش UAE فارسی، اگر عربستان سعودی و امارات، بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در خاورمیانه، به بریکس بپیوندند، نفوذ اقتصادی ارتقا یافته این بلوک ممکن است شانس آن را برای استقرار ارزهای جایگزین افزایش دهد. سباستین سونز، محقق ارشد CARPO در بن، به المانیتور گفت: «هم برای امارات متحده عربی و هم برای عربستان سعودی، عضویت بالقوه در بریکس فرصت عالی برای تنوع بخشیدن به مشارکتهای اقتصادی و سیاسی آنها فراهم میکند.
در این راستا، هدف آنها افزایش همکاری با شرکای غیر غربی مانند هند یا برزیل است. علاوه بر این، روابط آنها با چین نهتنها در سطح اقتصادی، بلکه در سطح سیاسی نیز تشدید خواهد شد. اگر عربستان سعودی به زودی به شورای همکاری شانگهای بپیوندد تعجب نمیکنم.» اهداف متفاوت سیاست خارجی و عدمانسجام بین اعضای بریکس، این سازمان را با مشکل مواجه کرده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید