دلیل اهتمام امارات به برقراری صلح و حل بحران سودان چیست؟
به گزارش UAE فارسی، درگیریهای حال حاضر سودان از ۲۶ فروردینماه سال جاری با درگیری میان نیروهای پشتیبانی سریع به رهبری ژنرال محمد حمدان دقلو و نیروهای مسلح سودان به رهبری ژنرال محمد فتاح البرهان آغاز شده است.
برقراری آتشبس در کوتاهمدت عملاً غیرممکن به نظر میرسد:
به دنبال این درگیریها، فرودگاه بینالمللی سودان بسته شد و بسیاری از زیرساختهای این کشور تخت تأثیر رؤیایی نظامی طرفین درگیر، در حال تخریب هستند. چنین رویدادهایی البته تنها شروع بحران بهحساب میآیند و خسارات ناشی از درگیریها افزایش خواهد یافت چرا که باتوجهبه شرایط حال حاضر و اختلافات عمیق میان طرفین منازعه برقراری آتشبس در کوتاهمدت عملاً غیرممکن به نظر میرسد. در وضعیت کنونی، کشورهایی نظیر عربستان سعودی، امارات و قطر برای فیصلهدادن به بحران سودان از طرق دیپلماتیک در تلاش هستند.
مقامات امارات در سودان به دنبال یافتن راهکاری سیاسی:
همچنین مقامات امارات در گفتگوهای تلفنی با طرفهای درگیر در سودان به دنبال یافتن راهکاری سیاسی برای حل بحران هستند؛ بن زاید در تازهترین گفتگوی تلفنی خود با عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی سودان بر حمایت امارات از تمامی طرحهای سیاسی مسالمتآمیز برای توقف درگیریها و پایاندادن به بحران در سودان، ضرورت تعامل خردمندانه، گفتوگوی مسالمتآمیز و اهتمام به منافع عالی سودان و حفظ امنیت و ثبات آن تأکید کرده است. وزارت امور خارجه قطر هم طی بیانیه رسمی خود طرفهای درگیر را به خویشتنداری و توقف فوری درگیریها دعوت کرده است.
دلیل اهتمام امارات به برقراری صلح و حل بحران سودان چیست؟
سودان از سال ۱۳۹۲ شروع به واگذاری آب و زمینهای کشاورزی خود کرد، کشورهای حوزه خلیجفارس نیز به دلیل فقدان آب کافی برای کشاورزی و نیز محروم بودن از زمینهای حاصلخیز به سرمایهگذاری در زمینهای سودان پرداخته تا کشت فراسرزمینی خود را به این کشور منتقل کنند.
کشت فراسرزمینی امارات در سودان:
کشت فراسرزمینی فرایندی است که طی آن کشورهایی که با محدودیت تولید محصولات کشاورزی روبهرو هستند در یک کشور خارجی دارای شرایط محیطی مطلوب، به کشت محصولات غذایی پرداخته و آنها را به کشور خود وارد میکنند. کشت فراسرزمینی باهدف دستیابی به امنیت غذایی، خودکفایی در تولید و کاهش وابستگی به واردات مواد غذایی قابلکشت از دیگر کشورها انجام میشود.
سرمایهگذاری بیش از ۷ میلیارد دلاری امارات در سودان:
سرمایههای امارات متحده عربی در سودان با مشارکت در ۱۱۵ پروژه به بیش از ۷ میلیارد دلار رسیده و کویت هم با رقم مشابهی سرمایههای خود در زمینه مخابرات، گردشگری و هتلداری در سودان منتقل نموده است. کشورهای عمان و بحرین نیز پیش از آغاز بحران سودان در صدد سرمایهگذاری در این کشور بودند.
میانجیگری در جهت محافظت از سرمایهها:
باتوجهبه آنچه گفته شد، میانجیگری کشورهای حوزه خلیجفارس برای حل بحران سودان اقدامی در جهت محافظت از سرمایههای خود به شمار میرود، باوجودآنکه موقعیت استراتژیک سودان اهمیت این کشور را در بین کشورهای آفریقایی ارتقا داده؛ اما چنانچه سودان میزبان سرمایههای کلان و زمینهای کشاورزی متعلق به کشورهای حوزه خلیجفارس نبود، حل بحران این کشور بدین میزان از اهمیت بالا برخوردار نمیشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید