داراییهای خارجی امارات به ۲.۵ تریلیون دلار رسید
به گزارش امارات فارسی، جمال بن سیف الجروان، دبیرکل شورای سرمایهگذاران بینالمللی امارات (UAEIIC)، اظهار داشت که سرمایهگذاریهای امارات در خارج از کشور علی رغم نوسانات اقتصاد جهانی، عملکرد خوبی داشته است.
الجروان گفت که امارات متحده عربی موقعیتش در اقتصاد جهانی را تقویت کرده و ارزش کل داراییهای امارات اعم از دولتی یا خصوصی، در خارج از کشور تا اوایل سال ۲۰۲۴ به ۲.۵ تریلیون دلار رسیده است. امارات در منطقه عربی و غرب آسیا در زمینه مقایسه ارزش داراییهای خارجی کشورهای منطقه رتبه اول را بدست آورده است. میزان داراییهای خارجی امارات در میان کشورهای جهان نیز رتبه پانزدهم را از آن خود کرده است. امارات همچنین رتبه دوم جهانی در سرمایهگذاری در ایدهها و فرصتهای نوین را کسب کرد.
سرمایهگذاری مستقیم امارات در سایر کشورها:
به گزارش امارات فارسی، الجروان در اظهاراتی توضیح داد که ایالات متحده آمریکا با جذب ۶۵ میلیارد دلار اوراق قرضه و ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم امارات، رتبه اول در جذب داراییهای امارات در خارج از کشور را در اختیار دارد. مصر با ۶۵ میلیارد دلار در رتبه بعدی قرار دارد، در حالی که بریتانیا و هند هر کدام ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم از امارات را دریافت کردهاند. مراکش ۳۰ میلیارد دلار و اتحادیه اروپا هم به دلیل ثبات اقتصادی خود به عنوان یک مقصد پرپتانسیل برای جذب داراییهای امارات خواهد بود.
وی گفت: در حال حاضر در ۹۰ کشور دارایی خارجی داریم و انتظار داریم هند، اندونزی، کشورهای آسه آن، مصر، مراکش، کشورهای آسیای مرکزی، انگلیس، فرانسه، آلمان، آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپای شرقی به ویژه صربستان. یونان و ترکیه در کانون توجه ما باشند.
دبیرکل امارات درباره سهم مالکان سرمایه در امارات توضیح داد که امارات دارای ۷ صندوق دولتی با دارایی بیش از دو تریلیون دلار است و ۷۲ درصد از سرمایهگذاریهای امارات در سراسر جهان از طریق همین صندوقهای ثروت دولتی است و پس از آن شرکتهای خصوصی با ۱۸ درصد، بانکهای امارات با ۲.۵ درصد و نهایتا ۷.۵ درصد اشخاص و ثروتهای خانوادگی را شامل میشود.
جمال الجروان گفت: مجموعهای از معاملات منعقد شده که مهمترین آنها معامله ۸.۲ میلیارد دلاری شرکت مدیریت دارایی آمریکایی Apollo Global Management و دفتر سرمایهگذاری ابوظبی برای خرید شرکت UniVar Solutions بود که دفتر مرکزی آن در امارات متحده عربی است.
او همچنین به معامله سیدیپیکیو، شرکت سرمایهگذاری قراردادی و قانونی کانادایی اشاره کرد که ۲۲ درصد از مالکیت DP World را در منطقه پارک صنایع ملی و بندر جبل علی به مبلغ ۵ میلیارد دلار به دست آورد.
وی از مهمترین معاملات دیگر در این زمینه را خرید ۹.۸ درصد از سهام گروه وودافون بریتانیا (شرکت مخابراتی چندملیتی بریتانیایی) به مبلغ ۴.۴ میلیارد دلار توسط گروه “e&” و زیرمجموعه آن “هلدینگ اطلس ۲۰۲۲” ابوظبی عنوان کرد.
شرکت ملی نفت “ADNOC” هم ۲۴.۹ درصد از شرکت نفت و گاز اتریش “OMV AG” را به مبلغ ۴.۱ میلیارد دلار خریداری کرد. همچنین با افزایش محبوبیت معاملات برونمرزی سرمایهگذاری امارات در مصر با عنوان “راس الحکمه” معاملهای بسیار مهم به ارزش ۳۵ میلیارد دلار را رقم زد.
وی تصریح کرد که میزان جذب سرمایهگذاری خارجی در سال ۲۰۲۲ به ۲۴ میلیارد و ۸۳۳ میلیون دلار افزایش یافت که نشان دهنده افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ بود که ۲۲ میلیارد و ۵۴۶ میلیون دلار بود.
الجروان گفت که سرمایهگذاری خارجی در چند دهه گذشته در امارات افزایش یافته و از ۱.۹ میلیارد دلار در دوره ده ساله ۱۹۹۱تا۲۰۰۰ به ۵۳.۶ میلیارد دلار در سالهای ۲۰۰۱تا۲۰۱۰ رسید و مجموع همه این سالها تا سال ۲۰۲۲ به رقم ۲۴۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید