بیش از ۶۰% تجارت چین در منطقه از طریق امارات ترانزیت میشود!
به گزارش UAE فارسی، حضور چین در خلیج فارس و افزایش تبادلات اقتصادی اعم از سرمایه گذاری، توسعه کسب و کارهای مشترک و در راس آنها خرید عمده ی انرژی چین از کشورهای خلیج فارس انجام می شود. امارات دومین شریک اقتصادی چین در خاورمیانه پس از عربستان سعودی است. براساس آمار گمرک چین، در سال ۲۰۲۲، امارات دومین شریک تجاری چین در کشورهای خلیجفارس با ۹۹.۲۶ میلیارد دلار است، این در حالی است که در سال ۲۰۲۱، شراکت دو کشور ۶۹.۲ میلیارد دلار بود.
چین در سال ۲۰۲۱، شریک اول امارات بود و ۱۱.۷ % از کل تجارت خارجی آن را به خود اختصاص داد. ارزش مبادلات تجاری غیرنفتی بین دو کشور بالغبر ۵۷.۷۱ میلیارد دلار بود. ۶% از مجموع واردات نفت چین از امارات ۶% است. در طرح برنامه بلندپروازنه چین و امارات، باید حجم تجارت طرفین در سال ۲۰۳۰ به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد.
بیش از ۶۰ % تجارت چین در منطقه از طریق امارات ترانزیت میشود:
به گزارش UAE فارسی، در طول سفر شی جین پینگ در سال ۲۰۱۶ «مشارکت جامع راهبردی» و «کمیته مشترک سطح عالی» برای هدایت مشارکت با امارات اعلام شد. امارات اکنون بزرگترین مرکز لجستیکی چین در غرب آسیا است و بیش از ۶۰ % تجارت چین در منطقه از طریق این کشور ترانزیت میشود. در سال ۲۰۲۲، بیش از ۶۰۰۰ شرکت چینی در امارات فعالیت دارند و موافقتنامههای متعددی امضاشده که فرصتهای جدیدی را در بخش انرژی پایدار، امنیت غذایی، انرژی و خدمات مالی بازکرده است. در شانگهای، تقریباً ۲۰ شرکت اماراتی در صنایع هوافضا، پتروشیمی، آلومینیوم، گردشگری، مناطق آزاد تجاری و املاک حضور دارد. امارات از طرح کمربند و راه حمایت کرده و پروژههایی مانند بازار معامله گران دبی، بازار ییوو امارات و منطقهی نمایش ظرفیت صنعتی چین و امارات را با مشارکت شرکتهای چینی راهاندازی کرد.
چین سومین سرمایهگذار خارجی بزرگ در امارات متحده عربی:
به گزارش UAE فارسی، چین طی ۱۰ سال گذشته، موفق به انعقاد ۵۰ قرارداد با امارات شد. تنها در سال ۲۰۱۹، ۱۶ معاهده توسط مقامات دو کشور امضا شد. چین سومین سرمایهگذار خارجی بزرگ در امارات متحده عربی امروز است. شرکت سرمایه گذاری مبادله امارات (با دارایی ۲۸۰ میلیارد دلاری) در حال افزایش فعالیت در چین است. شرکت چینی کوسکو، از بزرگترین شرکتهای کانتینری جهان، بندر خلیفه در ابوظبی را بهعنوان مرکز عملیات خود در غرب آسیا انتخاب کرده است. مشارکت طرفین شاهد گسترش تجارت الکترونیک فرامرزی و حمایت از توسعه تجارت دوجانبه از طریق تجارت الکترونیک است.
همکاریهای گسترده مالی امارات و چین:
به گزارش UAE فارسی، دو کشور مشتاق هستند تا روابط خدمات مالی خود را با اجازه دادن به شعب بانکهای مربوطه برای کمک به تجارت و سرمایهگذاری دوجانبه و با تقویت همکاری بین بورس شانگهای و مراکز مالی بینالمللی در امارات، تعمیق بخشند. برای مثال، بورس «کمربند و جاده» که در سال ۲۰۱۸ در ابوظبی تأسیس شد، برای تبدیلشدن به یک پلتفرم مهم برای افزایش سرمایه بینالمللی کسبوکارهای چینی و شرکتهای خارجی برای تأمین سرمایه بینالمللی خود است.
بهمنظور بهبود همکاری مستمر ابوظبی با پکن، بازار جهانی ابوظبی با ساخت اولین دفتر نمایندگی خارجی خود در پکن، توافق کرد. همچنین بازار جهانی ابوظبی و بورس هنگ گنک، تصمیم گرفتهاند برای تقویت و ترویج نوآوری خدمات مالی در هنگکنگ و امارات باهم همکاری کنند.
مرکز مالی بینالمللی دبی و مرکز دریم ورکس فین تک جیائوزی چین در ژوئیه ۲۰۲۰ تفاهمنامه در زمینه پیشرفت کمربند و راه، هوش مصنوعی، بلاک چین و… امضا کردند. بانـک مرکـزی امـارات متعهـد شـد کـه همـکاری خـود بـا اداره پولـی هنگکنگ را بـرای تشـکیل یـک گـروه کاری مشـترک در زمینـه زیرساختهای مالـی، اتصـال بازارهـای مالـی امـارات و هنگکنگ و مقـررات داراییهای مجـازی گسـترش دهـد. همچنین، مشارکت شرکت های چینی در مناطق آزاد امارات ۲۴% افزایش داشته است.
پس از فعالیت کمربند و راه برای تقویت، در بازار معامله گران دوبی در منطقه آزاد جبل علی افتتاح شد. فاز اول آن در سال ۲۰۱۹، توسط شرکت ترابری دیپیورلد با گروه شهر کالای جچیانگ چین آغاز کرد. همچنین منطقه نمایش ظرفیت صنعتی چین و امارات متحده عربی در منطقه آزاد کیزاد راهاندازی شد.
از زمانی که این پروژه بهطور رسمی در سال ۲۰۱۹ راهاندازی شد، این پروژه از حدود ۲۰ شرکت چینی سرمایهگذاریهایی به ارزش بیش از ۱.۶ میلیارد دلار دریافت کرد. منطقه آزاد دبی با منطقه ویژه لینگانگ شانگهای تفاهمنامه امضا کرده که به شانگهای و دوبی اجازه میدهند تا رویه ها و فرآیندهای لازم را برای شرکت های منطقه تسهیل کنند. ۷۷۰ شرکت چینی در منطقه آزاد دبی حضور دارند. در ژوئن ۲۰۲۳، شرکت اماراتی CYVN، ۷۳۸.۵ میلیون دلار در شرکت خودروهای برقی نیو چین سرمایهگذاری کرد که ۷% از سهام آن شرکت است.
مقایسه همکاری مالی چین با دو کشور امارات و عربستان:
به گزارش UAE فارسی، مقایسه همکاری مالی چین با این دو دولت نشان می دهد که هر دو از اهمیت نسبتاً یکسانی در نگرش اقتصادی چین به غرب آسیا برخوردارند. حجم تجارت دو کشور با چین رو به افزایش است، در هر دو کشور ذیل کمربند و راه سرمایه گذاریهای برنامه ریزی و عملیاتی کرده اند، سرمایهگذاری در انرژی پاک و خودروسازی برقی محور همکاری چین با هر دو کشور است، اما محور همکاری مالی چین و عربستان اغلب حوزه انرژی، زیرساخت و توسعه پالایشگاه با حضور شرکت های بزرگ است و محور همکاری با امارات توسعه نهادهای مالی، توسعه منطقه آزاد و مراودات شرکت های کوچک است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید