امارات با توقف یا کاهش حضور خود در جنوب یمن موافقت نمیکند!
به گزارش UAE فارسی، توماس جونو، استادیار دانشکده علوم اجتماعی در دانشگاه اتاوا، سناریوی قابل قبولی در آینده پیشبینی نمیکند که در آن امارات با توقف یا کاهش حضور خود در جنوب یمن موافقت کند. او گفت: «این موضوع به مؤلفه کلیدی در راهبرد نمایش قدرت در منطقه، به ویژه در آبهای شبه جزیره عربستان، تبدیل شده است.»
موقعیت استراتژیک و منابع یمن، آن را به عرصه مهمی برای اعمال قدرت تبدیل کرده است، از همین روی امارات و عربستان به دنبال تأمین منافع دریایی خود در دریای سرخ و خلیج عدن هستند که نقش مهمی در مسیرهای تجاری دارند. به ویژه آنها نگران کنترل حوثیها بر خط ساحلی یمن از جمله شهر بندری استراتژیک حدیده هستند.
اماراتیها و سعودیها تنگه هرمز را دور میزنند؟
به گزارش UAE فارسی، کنترل این مناطق از یمن به طور بالقوه به حوثیها اجازه میدهد تا ترافیک دریایی را مختل کنند و تهدیدی قریبالوقوع برای امنیت امارات و عربستان سعودی ایجاد کنند. در مقابل، کنترل خطوط ساحلی کشور که در مجاورت خطوط کشتیرانی جهانی قرار دارند، فرصتی را برای اماراتیها و سعودیها فراهم میکند تا نه تنها تنگه هرمز را دور بزنند، بلکه از رقابت با دیگر قدرتها بهویژه چین و ترکیه که در شاخ آفریقا فعال بودهاند، اجتناب کنند.
امارات در ابتدا اهدافی مشابه اهداف عربستان سعودی در یمن داشت، اما بعداً رویکرد مستقلتری را اتخاذ کرد و از طریق حمایت از شورای انتقالی جنوب (STC) به دنبال منافع خود در جنوب یمن است.
سرمایهگذاریهای سنگین امارات در نیروی دریایی:
به گزارش UAE فارسی، علاوه بر این، سرمایهگذاریهای سنگین امارات در نیروهای دریایی (مانند قرارداد تسلیحاتی ۹۸۲ میلیون دلاری برای چهار فروند شناور کشتی فراساحلی فلج-۳) به وضوح جاه طلبیهای دریایی این کشور را نشان میدهد. اماراتیها همچنین به چندین طرح منطقهای مانند عملیات «Sentinel» که هدف آن حفاظت از کشتیرانی و تجارت بینالمللی در تنگه هرمز است و همچنین «EMASOH»، که مأموریت گشتزنی و نظارت اروپایی به رهبری فرانسه در تنگه هرمز را دارد پیوستهاند.
علاوه بر ابعاد دیپلماتیک و نظامی، امارات متحده عربی سرمایهگذاریهای ژئواکونومیک قابلتوجهی در آبراههای منطقه انجام داده که DP World متغیّر اصلی «امپراتوری دریایی ژئوتجاری امارات» در حال ظهور است. به گفته ینس هیباخ، محقق مؤسسه آلمانی مطالعات جهانی و منطقه ا (GIGA)، DP World ستون اصلی و احتمالاً مهمترین، در استراتژی تنوع بخشی امارات متحده عربی است.
کنترل امارات بر بنادر استراتژیک و نقاط ساحلی مهم یمن:
به گزارش UAE فارسی، علاوه بر این، امارات توانسته است بر بنادر استراتژیک و نقاط ساحلی مهم از جمله عدن، حضرموت، شبوه و تعز و همچنین مجمع الجزایر سقطری و جزیره مایون در تنگه باب المندب کنترل داشته باشد.
عربستان سعودی راه امارات را میرود:
به گزارش UAE فارسی، عربستان سعودی استراتژی مشابه امارات را دنبال کرده و بر کنترل بنادر مهم این کشور – مانند مهره، مکلا و موخا – از طریق دولت همسو با ریاض تمرکز کرده است. این امر، به سعودی اجازه میدهد تا خط لولهای به دریای خلیج فارس بسازد و تنگه هرمز را دور بزند تا مانع از ایجاد اختلال در صادرات نفت عربستان شود.
با وجود اختلاف بین عربستان با امارات متحده عربی و برنامههای اغلب ناهمسو در یمن، هر دو کشور در تلاش برای جلوگیری از کنترل حوثیها بر کشور از جمله بنادر استراتژیک، هستند. اما این پرسش مطرح میشود که این رویکرد تا چه زمانی میتواند پایدار باشد؟ پاسخ اینکه “امارات حضور قدرتمندی در بخشهای جنوبی یمن دارد و از بسیاری جهات، نتیجه مذاکرات جاری حوثیها و عربستان سعودی، تأثیری بر این واقعیت اساسی نخواهد گذاشت.”
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید