سه حوزهی عمده اختلافات میان ریاض و ابوظبی
به گزارش UAE فارسی، رقابت میان ریاض و ابوظبی هرروز آشکار تر میشود، رقابتی که در اقتصاد پسا نفتی و با رویکرد مدرن اقتصادی محمد بن سلمان، شدت گرفته است. یکی از نشانههای تشدید این رقابت را میتوان عدم حضور بن سلمان در نشست سال گذشته ابوظبی دانست که سران چندین کشور عربی خاورمیانه و شمال آفریقا در آن شرکت کردند. همچنین، نشست سران کشورهای عربی و چین در ریاض هم بدون حضور محمد بن زاید برگزار شد. علاوه بر این، بر اساس اخبار غیر رسمی طحون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات در ماههای اخیر بارها برای بررسی اختلافات به ریاض سفر کرده اما موفق به دیدار ولیعهد سعودی نشده است. برخی اقدامات عربستان نیز، این گمان را که روابط ابوظبی و ریاض از برادری به رقابت بدل گشته را تقویت میکند.
سه حوزهی عمده اختلافات میان ریاض و ابوظبی:
به گزارش UAE فارسی، پس از بروز اختلاف میان ریاض و ابوظبی در زمینه کاهش فروش نفت در نشست پیشین اوپک، عربستان واردات کالا از امارات را محدود کرد. همچنین حاکمان عربستان اعلام کردهاند که از ابتدای سال آینده میلادی همکاری خود را با آن دسته از شرکتهای خارجی که مقر منطقهای آنها در ریاض قرار ندارد، قطع خواهند کرد. این امر سبب شده تا بیشتر شرکتهای چند ملیتی، شعبات خود را به ریاض منتقل کنند، مسئلهای که تاثیر مخرب انکار ناپذیری بر اقتصاد امارات دارد. موارد تنش زا در روابط دو کشور پیچیده هستند، با این وجود میتوان آنها را در سه حوزهی عمده نفت و اختلافات در اوپک، مسئلهی یمن، رقابت بر سر جذب سرمایههای خارجی تبیین کرد.
اقدامات ریاض و ابوظبی برای مقابله با یکدیگر:
به گزارش UAE فارسی، در اقتصاد غیر رانتی و درآمدهای پسانفتی، منافع دو کشور امارات متحده عربی و عربستان سعودی همپوشانی پیدا کرده است. دو کشور به دنبال توسعهی پایدار، متنوع سازی اقتصاد، جذب سرمایه های خارجی و جذب نیروهای متخصص هستند. در چنین شرایطی، سرمایه گذاران و نیروهای متخصص کشوری را بعنوان مقصد خود بر میگزینند که مشوق های بیشتری برای آنها در نظر گرفته باشد، امری که رقابت را دشوار تر از گذشته میسازد.
برای پیروزی در این رقابت، امارات به ویژه پس از توسعهی روابط با اسرائیل، اکنون تکنولوژی و فناوری های پیشرفتهای در اختیار دارد که به وسیلهی آن تجربهی مدرنی از زندگی در آینده را برای شهروندان خلق میکند. این کشور همچنین به دلیل وجود آزادی های اجتماعی نسبی- بسیار بیشتر از عربستان سعودی- به مقصد مورد علاقه برای گردشگران، سرمایه گذاران و نیروهای ماهر تبدیل میشود.
در مقابل عربستان نیز با معافیت های مالیاتی و احداث جاذبههایی به روز تر از جاذبههای گردشگری امارات قصد توفیق یافتن در رقابت با برادر دیروز خود و رقیب امروزش را دارد. رقابت میان ریاض و ابوظبی شدت خواهد گرفت اما به دلایلی نظیر پیشینیه تاریخی و قومی، همسایگی و لزوم حسن همجواری این رقابت به منازعه بدل نخواهد شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید