راه دشوار توافق اقلیمی COP۲۸ امارات در زمانه جنگ!
به گزارش UAE فارسی، بیست و هشتمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون تغییراقلیم قرار است از ۳۰ نوامبر در دبی، بزرگترین شهر امارات متحده عربی که در سال ۲۰۲۰ روابط دیپلماتیک کامل با اسرائیل برقرار کرد، آغاز شود. برپایه این گزارش در حالی که امارات متحده عربی در طرف مقابل شبهجزیره عربستان با اسرائیل و غزه قرار دارد، در صورت گسترش جنگ و تبدیل آن به یک درگیری منطقهای و فرقهای، نگرانیهایی در مورد امنیت کنفرانس هم وجود دارد.
در همین حال برخی مقامات آمریکایی نگران هستند که خشونتها به یک جنگ گستردهتر تبدیل شود و در این صورت ممکن است هفتهها طول بکشد تا اطلاعات بیشتری در مورد پیامدهای جنگ بر نشست دبی مشخص شود.
جنگ در خاورمیانه مذاکرات اقلیمی امارات را به خطر میاندازد:
به گزارش UAE فارسی، ClimateWire که رسانه محیط زیست و انرژی است در این مورد نوشته است: یک جنگ پایدار بین اسرائیل و حماس میتواند مذاکرات اقلیمی ماه آینده در امارات متحده عربی را با افزایش تنش بین کشورها و به راه انداختن مسابقهای برای تامین انرژی پیچیده کند.
کوین بوک، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی ClearView Energy Partners میگوید: «بیثباتی چالشهایی را برای اجماع جهانی ایجاد میکند و بر اثر این جنگ ممکن است تعامل یا توافق کامل به دست نیاید. همین مشکل را با اوکراین هم داشتیم. از یک طرف زمین در حال گرمتر شدن و از طرف دیگر اوکراین در آتش بود. حالا این جنگ برای دبی مشکلساز میشود.»
تنشها در خاورمیانه در حالی بار دیگر افزایش یافته که جنگ روسیه در اوکراین هنوز به کشورهای دور از جنگ برای یافتن منابع انرژی فشار میآورد. این وضعیت تلاشها برای جایگزینی سوختهای فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر را پیچیده کرده است، همانطور که در مذاکرات اقلیمی پارسال در مصر، دستیابی به امنیت انرژی، گاهی اوقات تلاشها برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای را تحتالشعاع قرار میداد.
تغییر اقلیم خطوط مرزی را نادیده میگیرد اما اهداف اقلیمی توسط کشورهایی که با مرز از هم جدا شدهاند، تعیین شده است. همین است که تنشهای ژئوپولیتیکی میتواند دستیابی به توافق بر سر موضوعاتی همچون کاهش تولید و مصرفهای سوخت فسیلی را دشوارتر کند، بهخصوص اگر قیمت نفت و گاز بر اثر افزایش یابد.
بایدن احتمالاً در مورد افزایش قیمت بنزین، حساس است:
به گزارش UAE فارسی، یکی از چالشهایی که بایدن با آن مواجه است، تضعیف اجرای تحریمها علیه ایران، از جمله در مورد صادرات نفتی است که به کاهش کسری عرضه جهانی کمک کرده است. «جرالد فایرشتاین»، کارشناس ارشد دیپلماسی ایالات متحده در موسسه خاورمیانه میگوید: «عربستان سعودی و امارات ممکن است از فشار بر بازار و افزایش هزینههای معاملاتی استقبال کنند زیرا این روند قیمت نفت را بالا میبرد.» در عین حال، دولت بایدن احتمالاً در مورد اقداماتی که می تواند قیمت بنزین را در سال برگزاری انتخابات افزایش دهد، حساس است چرا که بهطور بالقوه منجر به فشار بر کشورهای حاشیه خلیج فارس برای افزایش تولید خواهد شد.
افزایش قیمت انرژی بهدنبال جنگ در اوکراین پیامدهای گستردهای برای اقدامات اقلیمی داشته است و اکنون کارشناسان منطقه میگویند که آشفتگی بیشتر میتواند بهانه دیگری برای به تاخیر انداختن روند گذار از سوختهای فسیلی باشد.
با آغاز تنشها از روز شنبه، امارات متحده عربی همچنان بر رسیدگی به تغییر اقلیم متمرکز بود. عربستان سعودی روز یکشنبه میزبان نشست اقلیم خاورمیانه و شمال آفریقا برای آمادهسازی مذاکرات اقلیمی بود. «سلطان احمد الجابر» در آن نشست گفت: «برای پیشرفت متحولکننده ما باید حقیقت را افسانه، واقعیت را از خیال و عمل موثر را از ایدئولوژی جدا کنیم و از تلههای تفرقه و تخریب اجتناب کنیم.»
«فرد وهری»، کارشناس ارشد برنامه خاورمیانه در بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی اما میگوید: «سوال این است: چگونه حاکمان عرب میزبان این COP هستند و چگونه طرفداران عادیسازی رابطه با اسرائیل میتوانند COP را در مسیر خود نگه دارند اما آن را از وقایع اسرائیل و فلسطین دور کنند؟» او منتظر است تا ببیند آیا جنگ میتواند تمرکز مذاکرات را به سمت بحث بیشتر در مورد سازگاری با اقلیم سوق دهد؟
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید