آیا ایران و امارات وارد رابطه دوستدشمن Frienemy شدهاند؟!
به گزارش UAE فارسی، دکتر عماد آبشناس در یادداشتی نوشت که همه به نتیجه رسیدن اند که هزینه جنگ و دشمنی بسیار بالاتر از هزینه صلح و رابطه دوستانه با دشمن است. البته نمی توان تصور کرد به یکباره همه این دشمنی ها و خصومت ها که برخی به صدها سال قبل هم بر می گردد پایان یافته باشد اما می توان توقع داشت که کشورهای این منطقه به این نتیجه رسیده باشند که از این به بعد حد اقل برای مدتی رابطه دوستدشمن با هم داشته باشند.
رابطه دوستدشمن Frienemy مصطلح ای است که مدت ها است وارد فرهنگ علوم سیاسی شده که مبنای آن تعامل کشورها با یکدیگر بر اساس برخی منافع مشترک علیرغم اینکه ممکن است با هم خصومت یا دشمنی و یا اختلافاتی نیز داشته باشند، می باشد.
رابطه ایران با امارات عربی متحده و یا رابطه ایران با ترکیه مصداق رابطه Frienemy:
به گزارش UAE فارسی، دکتر آبشناس معتقد است که شاید بتوان نمونه بارز این نوع رابطه را رابطه ایران با امارات عربی متحده و یا رابطه ایران با ترکیه دانست. ایران در موارد زیادی با ترکیه در منطقه اختلاف نظر دارد و شاید حتی بتوان گفت که درگیر هم می باشد و طرفداران طرفین حتی رو در روی هم قرار دارند، به عنوان مثال در سوریه و یا در مسایل مربوط به اختلافات آذربایجان و ارمنستان، اما چون منافع مشترک ایران وترکیه ایجاب می کند، مخصوصا در زمینه های اقتصادی و تجاری، این دو روابط سیاسی نسبتا خوبی هم با هم دارند.
درباره امارات عربی متحده هم می توان گفت روابط ایران با این کشور بر همین اساس است. اختلافات سیاسی زیادی میان ایران و امارات وجود دارد که طی سالهای اخیر حتی در مواردی بسیار هم بالا گرفته اما با توجه به روابط اقتصادی فیما بین دو کشور این روابط همیشه برقرار مانده.
حتی زمان حمله به سفارت عربستان در تهران، وقتی که برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تصمیم گرفتند روابط خود با ایران را قطع کنند امارات عربی متحده فقط به احضار سفیر خود برای مشورت اکتفا کرد و رابطه اش با ایران را قطع نکرد. بسیاری از کشورهای منطقه باور داشتند که می توانند روی ایالات متحده و کشورهای غربی برای محقق کردن اهداف خود در رابطه با حذف رقبا در منطقه حساب باز کنند اما وقتی شرایط اوکراین را مشاهده می کنند متوجه می شوند چه قدر اشتباه می کردند.
آمریکا حاضر نیست خون سربازانش را برای خواسته های شرکایش قربانی کند:
به گزارش UAE فارسی، دکتر آبشناس با اشاره به اینکه آقای ترامپ زمانی به صورت تلویحی اعلام کرده بود که سیاست ایالات متحده دیگر ورود به جنگ دیگران نیست و دیگر آمریکا حاضر نیست خون سربازان دیگر را برای محقق کردن خواسته های شرکایش قربانی کند گفت: این ماجرا زمانی بسیار ملحوظ بود که عربستان سعودی و امارات عربی متحده تحت حملات بی سابقه انصار الله یمن قرار گرفتند زیربناهای مهم این کشورها مانند آرامکو و فرودگاه دبی و… هدف حمله انصار الله قرار گرفت و سعودی ها امیدوار بودند ایالات متحده با حمله به ایران و یا حداقل به یمن کاری کند ولی ترامپ رسما اعلام کرد که آمریکا دیگر حاضر نیست هزینه خصومت های دیگران را بپردازد.
پس از شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین و تمرکز ایالات متحده و متحدین غربی اش به مقابله با روسیه و چین به عنوان تهدید اصلی برای موجودیت ایالات متحده به عنوان اقتصاد اول جهان، به یکباره بسیاری از کشورهایی که تا چند صباح قبل جسارت خروج از ذیل چتر آمریکا و غرب را نداشتند شروع کردند از زیر چتر آمریکا خارج شدن.
نمونه های بسیار واضح این خروج را می توان در خودداری امارات عربی متحده و عربستان سعودی به تمکین به خواسته های آمریکا برای افزایش تولید نفت، که به ضررشان بود، دید. بعد از آن هم مشاهده می کنیم که روند مصالحه با ایران شروع شد و بعد به یکباره همه پروژه هایی که آمریکایی ها و اسرائیلی ها برای ایجاد اختلاف میان کشورهای منطقه ایجاد کرده بودند یکی پس از دیگری شروع کرد به فروپاشی. از مصالحه با ایران گرفته که به سرعت پیش رفته تا بازگشت سوریه به جامعه عرب تا حتی پذیرایی از هیات انصار الله یمن در ریاض تا…
منطقه خاورمیانه امروزه شاهد شرایط متفاوتی می باشد:
به گزارش UAE فارسی، دکتر آبشناس در پایان گفت که منطقه خاورمیانه امروزه شاهد شرایط متفاوتی می باشد که شاید به صورت تاریخی سابقه ندارد و اگر کشورهای این منطقه بتوانند از این فرصت طلایی بهره ببرند قطعا اینها موفق خواهند شد آینده ای بهتر برای همه مردم کشورهایشان رقم بزنند و شاید رسیدن به صحبت های شاهزاده محمد بن سلمان که گفته بود در آینده نزدیک خاورمیانه جای اروپا را خواهد گرفت خیلی دور از انتظار نباشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید