ارتباط قهوه با “سخاوت و مهماننوازی” میزبان در امارات!
به گزارش امارات فارسی، امسال نیز مانند سالهای گذشته برخی از آداب، رسوم و سنتهای جامعه اماراتی که از گذشته، نسل به نسل به ارث رسیده به تصویر کشیده شد که همه این رسوم بخش قابل توجهی از میراث فرهنگی کشور امارات را تشکیل میدهد. امارات متحده عربی با گنجاندن عناصر مهم این آداب و رسوم در فهرست میراث فرهنگی تجسمی یونسکو تلاش میکند آنها را ماندگار کند. نمونه بارز و مهم این رسوم “قهوه عربی” است که در سال ۲۰۱۵ به عنوان یکی از عناصر اصلی این میراث در فهرست یونسکو قرار گرفت.
جامعه اماراتی حداقل بیش از هزار سال است که دانههای گیاه قهوه را میشناسد زیرا طبق کاوشهایی که در این منطقه انجام شد، کهنترین دانه قهوه جهان که قدمت آن به قرن دوازدهم میرسید، در داخل یک کوزه سفالی در راسالخیمه کشف شد. به احتمال زیاد دانههای قهوه از سفرهای تجاری مابین یمن و امارات وارد راسالخیمه امارات شده و منشأ اصلی آن جنگلهای بارانی کوههای اتیوپی بود که از همان جا عشق به این نوشیدنی لذیذ انرژیزا شروع شده بود. قهوه همیشه در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی حاضر و به نوعی در ساختار جوامع نفوذ و به جایگاه مهمی در برخی آداب و رسوم کشورها تبدیل شده است.
مردم امارات نوشیدنی قهوه را به خاطر بوی مطبوع و طعم متمایزش دوست داشته چرا که با وجود قهوه گفتگوها در منازل رنگ و بوی خاصی میگرفت و همیشه قهوه رفیق ناگسستنی این مردمان بوده است.
ارتباط قهوه با “سخاوت و مهماننوازی” میزبان!
به گزارش امارات فارسی، حضور دائمی قهوه در مناسبتهای مختلف گویای موقعیت مهمی است که قهوه در بین جامعه دارد، زیرا وجود آن بیانگر “سخاوت و مهماننوازی” میزبان میباشد. تکریم مهمان بدون سرو قهوه عربی با آداب و رسوم و تشریفات عربی مطابقت ندارد.
اماراتی ها قهوه را در فنجانهای گرد کوچک با خرما یا شیرینی سرو میکنند و سرو آن شامل مجموعهای از آداب و رفتارهایی است که مهمان، میزبان و شخصی که قهوه را تقدیم مهمان میکند همه باید به آن پایبند باشند که در غیر اینصورت بی احترامی تلقی میشود.
نماد قهوه بر روی سکههای ۱درهمی امارات!
به گزارش امارات فارسی، در امارات متحده عربی از از دله (فلاکس مخصوص) برای تهیه و سرو قهوه استفاده میشود و این ظرفی است که دولت امارات به عنوان نماد بر روی سکههای ۱درهم انتخاب کرد. برای آماده سازی “قهوه عربی” چندین مرحله باید طی شود. دانههای قهوه ابتدا دستهبندی، شسته و خشک میشوند، سپس بو داده و آسیاب میشوند، خیس میشوند و در آخر روی حرارت ملایم تخمیر میشوند تا قهوهای با طعم متمایز و عطر مطبوع به دست آید.
از جمله آداب سرو آن برای مهمان این است که قهوهساز دله را در دست چپ و شست را به سمت بالا و فنجان را در دست راست میگیرد و میزان قهوه ریخته شده از یک چهارم نباید بیشتر باشد. در مقابل، میهمان باید فنجان قهوه را با دست راست خود گرفته و فقط به کسی که آن را به او تقدیم کرده است برگرداند.
یکی دیگر از اصول مهمان نوازی این است که ابتدا باید برای مهمترین یا مسنترین میهمان قهوه سرو شود و مهمان حداقل یک فنجان و نه بیشتر از ۳ فنجان بنوشد.
موزه قهوه دبی:
به گزارش امارات فارسی، موزه قهوه دبی در محله تاریخی الفهیدی دبی در امارات متحده عربی واقع شده است. این موزه بر تاریخچه قهوه، فرهنگ قهوه و شرایط تولید قهوه تمرکز دارد. این موزه به بازدیدکنندگان در مورد اهمیت قهوه در فرهنگهای مختلف، سنتهای عربی، آمادهسازی قهوه مانند برشته کردن و آسیاب کردن، دستگاه های مورد استفاده در طول زمان و دانه های قدیمی موجود در سراسر جهان اطلاعاتی را ارائه میدهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید