چرا درآمد نفتی ایران پایینتر از امارات باشد؟
به گزارش UAE فارسی، محمدصادق جنانصفت کارشناسی اقتصادی در گفتگو با UAE فارسی گفت: روزی که آدمی را از انجام اندازهگیری پدیدهها به هر دلیل باز دارند آن روز، واویلای آدمیت فرا میرسد و آدمی چیزی میشود که به آدمی نمیماند. آدمی با بهکارگیری توانایی اندازهگیریها است که میتواند امروزش را با دیروز برابری دهد و بداند پیشرفت داشته یا درجا زده یا پسرفت کرده است. کشورها نیز همانند آدمیان توانایی و دانایی اندازهگیری را دارند و این دانایی است که نشان میدهد یک کشور در برابر دیروزش و نیز در برابر دیگر کشورها پیشرفت داشته یا پسرفت.
ایران پایینتر از امارات و کویت!
به گزارش UAE فارسی، جنانصفت توضیح داد که آمارهای در دسترس نشان میدهند درآمد نظام جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۲ میلادی از صادرات نفت خام ۵۴ میلیارد دلار، عربستان سعودی ۳۱۱ میلیارد دلار، عراق ۱۳۱ میلیارد دلار، امارات متحده عربی ۱۱۹ میلیارد دلار و کویت ۹۸ میلیارد دلار بوده است. این یک رخداد تلخ و سخت برای ایرانیانی است که میدانند ایران در سالهای پیش از انقلاب اسلامی ۱۴ درصد نفت خام اوپک را صادر میکرد و فاصلهاش با عربستان بسیار اندک بود و از کشورهایی همچون کویت، امارات و حتی عراق بسیار فراتر بود.
صنعت نفت ایران دو برابر تاریخ برخی از کشورها قدمت دارد:
دکتر جنانصفت بیان کرد “شهروندان ایرانی هرگاه بپرسند چرا چنین شده است و ایران که صنعت نفت آن دو برابر تاریخ برخی از کشورها قدمت دارد و از نظر ذخایر نفتی نیز بسیار بالاتر از کشورهای کوچکی مثل امارات و کویت است چرا پایینتر از آن قرار دارد، میشنوند که این هزینه استقلالخواهی نظام جمهوری اسلامی است و مبارزه با استکبار هزینه دارد.”
آیا شهروندان ایرانی از این پاسخ قانع میشوند؟
دکتر جنانصفت میگوید؛ واقعیت این است که هیچ نشانه و علامت رسمی و بر پایه یک نظرسنجی قابل اعتماد در این باره دیده نشده است که شهروندان ایرانی متقاعد شده باشند. عربستان و عراق و کشورهای کوچک و کمجمعیت کویت و امارات با توجه به هزینههای ارزی و پسانداز قابل توجه باز هم بر ظرفیت تولید و صادرات میافزایند و ایرانیان باید با حسرت به این واقعه تلخ نگاه کنند. ادامه این وضعیت یعنی بیفایده شدن نفت خام ایران و عقبماندگی تاریخی از کشورهای دیگر و درجا زدن بر مدار توسعهنیافتگی.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید