استان راهبردی حضرموت محور اصلی اختلافات ریاض و ابوظبی
به گزارش UAE فارسی، اختلاف عربستان و امارات در جنگ یمن موضوعی بود که در میانه این جنگ ویرانگر خود را به وضوح نشان داد و تا حد جدا شدن ابوظبی از ائتلاف سعودی ضد یمن نیز رسید؛ درحالی که امارات مهمترین همپیمان ریاض در این تجاوز نظامی بود و خروج تدریجی امارات از ائتلاف عربستان مقدمهای برای فروپاشی این ائتلاف بود که از سال 2019 کلید خورد و اکنون تنها کشوری که در جنگ یمن حضور دارد عربستان است و دیگری خبری از ائتلاف نیست.
امارات حامی جداییطلبان در جنوب یمن:
به گزارش UAE فارسی، اما امارات همزمان با اعلام خروج تدریجی از جنگ یمن، طی سالهای گذشته به گسترش اهداف خود در جنوب این کشور و سیطره بر مناطق و جزایر و بنادر راهبردی آن ادامه داده و حامی جداییطلبان در جنوب یمن بوده است. مناطقی که امارات به کمک نیروهای نیابتی خود در جنوب یمن اشغال کرده نشان میدهد که ابوظبی در این زمینه گوی سبقت را از ریاض ربوده و در شرایطی که سعودیها به ایستگاه پایانی جنگ یمن رسیدهاند و خود را چه در زمینه هزینه نظامی و چه هزینه سیاسی، بازنده میدانند، احساس میکنند که امارات، عربستان را در جنوب یمن دور زده است.
استان راهبردی حضرموت یکی از محورهای اصلی اختلافات ریاض و ابوظبی:
به گزارش UAE فارسی، در این میان استان راهبردی حضرموت اخیرا تبدیل به یکی از محورهای اصلی اختلافات ریاض و ابوظبی در جنوب یمن شده و بسیاری معتقدند که یکی از عوامل خودداری «محمد بن زاید» رئیس امارات و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی از مشارکت در اجلاسهای عربی که در کشورهای یکدیگر برگزار میگردد، همین مسئله است.
حضرموت در سطح جغرافیایی بسیار وسیع بوده و 36 درصد از مساحت کل یمن را شامل میشود. همچنین 70 درصد از ثروتهای طبیعی یمن نیز در این استان واقع شده و خطوط تماس آن با مأرب، شبوه و المهره موقعیت استراتژیک ویژهای به این استان بخشیده است. همچنین حضرموت دارای مرزهای بینالمللی با عربستان و عمان بوده و دارای ذخایر عظیمی از نفت میباشد. حضرموت بر سراسر دریای فارس نیز اشراف کامل دارد.
این ویژگیهای راهبردی حضرموت موجب شده تا اشغالکنندگان یمن از ابتدا به فکر سیطره بر آن باشند و علاوه بر عربستان و امارات، آمریکا و انگلیس نیز از سالها قبل برای تسلط بر این منطقه برنامهریزی کرده بودند.
ریاض از تشکیل «شورای حضرموت» خبر داد!
به گزارش UAE فارسی، در بحبوحه تنش میان امارات و عربستان بر سر حضرموت، چند روز قبل، و بعد از نشستهای فشردهای که از 20 مه آغاز شده بود، ریاض از تشکیل «شورای حضرموت» خبر داد. این اقدام عربستان با حضور «محمد سعید آل جابر» سفیر غیر مقیم سعودی در یمن انجام شد که هدف آن جدا کردن حضرموت از یمن است. البته این شورا در سند خود بندهایی آورده که به نوعی اهالی حضرموت را قانع و ساکت کند.
از جمله این بندها میتوان به حق مشارکت اهالی حضرموت در تصمیمگیریهای حاکمیتی و نمایندگی در غرفههای پارلمانی و هیئتهای دولتی و استشاری و مذاکراتی اشاره کرد.
دو تهدید اصلی در استان حضرموت برای عربستان:
به گزارش UAE فارسی، از نظر سعودیها هنوز دو تهدید اصلی در استان حضرموت برای عربستان وجود دارد.
تهدید اول:
حضور نظامی آمریکا در فرودگاه الریان و سایر مواضع استراتژیک حضرموت و تردد مسئولان نظامی و سیاسی و دیپلماتهای آمریکایی در این استان است که از مهمترین و راهبردیترین خطرات محسوب میگردد.
تهدید دوم:
تلاش امارات برای گسترش نفوذ شورای انتقالی جنوب در سطح سیاسی و نظامی و جمعیتی در استان حضرموت است تا مقدمهای برای اعلام جدایی کامل جنوب یمن از شمال آن باشد. تلاش امارات برای کنترل بنادر و فرودگاهها و جزایر استراتژیک نیز از دیگر خطرات مهمی است که عربستان را در استانهای جنوبی و شرقی یمن تهدید میکند.
به گزارش UAE فارسی، اما در سطح ملی نیز یک خطر بزرگ، یمنیها را در رابطه با استان حضرموت تهدید میکند. این تهدید مربوط به اقدامات ریاض برای جدا کردن حضرموت از یمن و الحاق آن به عربستان است. در همین زمینه شورای حضرموت که اخیرا سعودیها از تشکیل آن خبر دادند شامل شخصیتهای سیاسی و تجار و بازرگانان یمنی میشود که تابعیت سعودی داشته و در راستای خدمت به اهداف عربستان عمل کنند.
تحولات اخیر درباره حضرموت درحالی اتفاق افتاده که صنعا در مرحله اخیر به دنبال ایجاد پلهایی برای ارتباط با نیروها و شخصیتهای ملی یمن در حضرموت بود. این اقدام در چارچوب تلاشهای دولت نجات ملی یمن برای محافظت از حاکمیت کامل این کشور و جلوگیری از اشغال مناطق جنوبی یمن صورت میگیرد.
به گزارش UAE فارسی، با نگاهی واقعبینانهتر به تحولات یمن متوجه میشویم که بعید است عربستان و نیروهای نیابتی آن در استان حضرموت با آمریکاییها وارد درگیری شوند؛ اما سناریوهای زیادی درباره تشدید درگیریهای نظامی میان مزدوران تحت حمایت عربستان و امارات در جنوب یمن به طور کلی و در حضرموت به شکل ویژه وجود دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید