تقابل ابوظبی و ریاض در مسائل منطقهای
به گزارش UAE فارسی، «رضا میرابیان» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل دور جدید اختلافهای عربستان و امارات اظهار کرد: در مورد اختلافهای جدیدی که میان عربستان و امارات پیش آمده باید به این موضوع اشاره کنم که چندین محور در این پرونده تاثیرگذار است. کمتر از یک سال پیش اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد اما محمد بن زاید حاکم و رئیس امارات در این نشست حضور نداشت.
بنزاید روزی به عنوان معلم بنسلمان ایفای نقش میکرد!
او همچنین در جلسهای که با حضور رئیس جمهوری چین و سایر رهبران کشورهای عربی در عربستان سعودی برگزار شد، مجدداً حضور نداشت و چند هفته پیش هم شاهد عدم حضور وی در اجلاس اخیر اتحادیه عرب در شهر جده بودیم. عدم حضور وی در این سه نشست گویای این موضوع است که بنزاید که روزی به عنوان معلم بنسلمان ایفای نقش میکرد حالا با عربستان سعودی وارد یک تضاد جدی و آشکار شده است است.
تحرکات ابوظبی در مناطق جنوبی یمن:
به گزارش UAE فارسی رضا میرابیان ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از تضادهایی که موجب شده اختلاف میان این دو کشور افزایش پیدا کند، حول محور پرونده یمن میگردد که موجب شده تحرکات ابوظبی در مناطق جنوبی یمن افزایش پیدا کند. توجه داشته باشید که نزدیک شدن دولت صنعا به ریاض و حل و فصل بخشی از اختلافات میان یمنیها و سعودیها به نوعی باعث شده تا امارات متحده عربی از این وضعیت ناراحت شود و حتی به سمت تجدید فعالیت شورای انتقالی در جنوب یمن رفته است.
اختلافافکنی آمریکا در اجرای مذاکرات میان عربستان و یمنیها:
این کارشناس بیان کرد در این میان ایالات متحده هم طی ماههای گذشته سعی کرده بود تا در روند اجرای مذاکرات میان عربستان و یمنیها اختلاف ایجاد کند اما حالا بحث اینجاست که آتش بس در یمن همچنان مبهم به حساب میآید و امارات هنوز هم معتقد است که در جنوب یمن باید به گونهای دیگر و کاملاً مستقل رفتار کند.
تقابل ریاض با ابوظبی در بحث جذب توریست:
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در پلان کلی باید متوجه بود که بحث جهانگردی و توریستی توسط بن سلمان در حال پیگیری است و عملاً این موضوع در عربستان یک سرعت بسیار زیادی پیدا کرده که نشان میدهد ریاض در حال تقابل با امارات در بحث جذب توریست است.
دو شبکه الحدث و العربیه به ریاض بازمیگردند:
از منظر دیگر باید متوجه بود که جنگ رسانهای میان عربستان و امارات هم در حال تشدید شدن است؛ به گونهای که تا همین چند وقت پیش امارات به عنوان شهر رسانهای منطقه شناخته میشد اما حالا گفته میشود که عربستان به دنبال آن است تا دو شبکه الحدث و العربیه را مجدداً به ریاض بازگرداند تا بتواند با قدرت عمل بیشتری علیه ابوظبی مانور رسانهای بدهد. در مورد میزان تولید نفت و مسائل دیگر هم شاهد اختلاف میان ولیعهد امارات و عربستان هستیم اما باید توجه داشت که پرونده عادیسازی روابط ریاض و تلآویو هم در این میان مطرح است.
امارات و عربستان و صلح احتمالی آنها با اسرائیل:
وی در پایان خاطرنشان کرد: ممکن است که امارات با بهای کمتر تن به صلح با اسرائیل بدهد اما عربستان سعودی به دلیل جایگاهی که در میان کشورهای اسلامی و عربی دارد، اساساً به دنبال آن است که بالاترین خواستههای خود را مطرح کرده و بیشترین امتیازات را کسب کند. ریاض به دنبال آن است که در ازای عادیسازی روابط با اسرائیل، از سوی ایالات متحده به عنوان یک کشور هستهای به دنیا معرفی شود و حتی در این میان سعی میکند که امتیازات بیشتری در حوزههای دفاعی و منطقهای کسب کند.
این در حالی است که ریاض اخیراً با تهران وارد یک رابطه دوستانه شده است و به نوعی روابط خود را ترمیم کردهاند که همین موضوع چندان برای رژیم صهیونیستی مناسب و قابل درک نیست.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید