آیا تنش میان امارات و عربستان تشدید شده است؟
به گزارش UAE فارسی، اختلافات میان محمد بن زاید و محمد بن سلمان به دنبال درخواست رئیس امارات از افزایش سهم تولید نفت در کشورش تشدید شد. تقاضای امارات عمدتا متوجه کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت است که در آن عربستان نقش «پیشگام تصمیمگیری» را ایفا میکند و با افزایش سهمیههای تولید مخالف است.
اصرار عربستان مبنی بر کاهش تولید نفت با هدف آسیب رساندن به امارات:
رئیس امارات متحد عربی شیخ بن زاید اصرار عربستان سعودی را مبنی بر کاهش تولید نفت با هدف آسیب رساندن به امارات دانسته و به دنبال این تصمیم عربستان، امارات تهدید کرد که اوپک پلاس را ترک خواهد کرد و بر اساس منافع کشورش تصمیم خواهد گرفت.
جنگ یمن، مورد دیگر اختلاف عربستان و امارات:
جنگ یمن یکی دیگر از موضوعات تنش در روابط بین بن زاید و بن سلمان است، زیرا ابوظبی شریک اصلی ریاض در جنگی بود که 8 سال طول کشیده است. در سال 2019 امارات شروع به خروج نیروهای خود کرد و سپس در اوایل سال 2020 رسما اعلام کرد که نیروهایش از یمن بازخواهند گشت. بسیاری از ناظران این اقدام امارات متحده عربی را پایان ائتلاف ریاض و ابوظبی برای جنگ علیه یمن میدانند.
رقابت اقتصادی امارات و عربستان:
موضوع سومی که منجر به تشدید اختلافات میان عربستان و امارات شده است، رقابت اقتصادی این دو کشور برای جذب سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی است، زیرا هر دوی آنها پیشنهادات مالی بزرگی را به برخی شرکتها برای ترویج گردشگری ارائه می دهند.
ابوظبی حدود یک سال قبل روابط دیپلماتیک خود را با سوریه از سر گرفت. عربستان نیز اکنون مانند امارات تحریمهای آمریکا علیه روسیه را اجرا نمیکنند و با چین همکاری نزدیک دارند.
بار دیگر اختلافات پنهان این دو حاکم نمایان شد:
به گزارش UAE فارسی، چنین رقابتی «استثنائی نیست و به نظر میرسد که قرار نبود این اختلافات به اجلاس سران کشورهای عربی کشیده شود؛ اما زمانی که محمد بن سلمان به دعوت محمد بن زاید برای نشست کشورهای حوزه خلیج فارس در ابوظبی که در ژانویه برگزار شد، پاسخ نداد و بعد از آن در دو نشست در امارات متحده عربی شرکت نکرد، بار دیگر اختلافات پنهان این دو حاکم نمایان شد.
بن زاید بعداً در نشستی که بن سلمان برای «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین با رهبران منطقه در ریاض ترتیب داده بود در دسامبر گذشته شرکت نکرد و در عوض نمایندهای از طرف خود فرستاد.
غیبت در نشستها و کاهش سطح دیپلماتیک بین دو کشو امارات و عربستان:
پیش از این پایگاه خبری عربی 21 نوشت که گذشته از مسئله غیبت در نشستها و کاهش سطح دیپلماتیک بین دو کشور، گفتمان رسانهای جدیدی از سوی عربستان سعودی علیه امارات به رهبری گروهی از روزنامهنگاران مشهور سعودی ایجاد شده که این گفتمان در تضاد با امارات است.
اختلافات مرزی بین دو کشور امارات و عربستان:
به گزارش UAE فارسی، اختلافات مرزی بین دو کشور به ویژه پس از کشف منابع نفتی جدید، افزایش یافته است. این اختلافات در جابجایی کالا بین مرزهای امارات و عربستان سعودی منعکس شد.منطقه مرزی «الغیفات» شاهد بحران توقف صدها کامیون است؛ زیرا گارد مرزی عربستان از صدور مجوزهای لازم برای رانندگان امارات خودداری کرد.
اختلافات که پشت درهای بسته نماند:
بر اساس این گزارش، امارات و عربستان سعودی در سالهای گذشته توانستهاند اختلافات خود را پشت درهای بسته نگه دارند، اما غیبتهای مکرر در نشستهای رسمی دو کشور و اختلافات بر سر مسائل یمن، نفت و مرزها افزایش یافته است. همه این مسئله نشانگر از هم پاشیدن ائتلاف سعودی و اماراتی است. روابط دو کشور به سطح رقابت بر سر نقش حاکمیت منطقهای و اقتصادی تغییر کرده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید