منافع اقتصادی قابل توجه امارات در ایران
به گزارش UAE فارسی، منافع اقتصادی قابل توجه امارات در ایران عامل اصلی ایجاد روابط دوستانه بوده است. امارات بزرگترین صادرکننده کالاهای غیرنفتی به ایران بوده و حدود ۶۸ درصد از واردات ایران را به خود اختصاص داده است.
امارات سه برابر بیشتر از ترکیه به ایران کالا صادر می کند:
به گزارش UAE فارسی، در یک دوره شش ماهه در سال ۲۰۲۱، امارات متحده عربی سه برابر بیشتر از ترکیه، بزرگترین صادرکننده بعدی، به ایران کالا صادر کرد. صادرات امارات متحده عربی ۷ میلیارد دلار و احتمالاً کم باشد، زیرا بسیاری از صادرکنندگان به دلیل تحریمها از اظهار کالاهای خود خودداری میکنند. این مقدار صادرات امکانپذیر است زیرا امارات از زمان اعمال مجدد تحریمهای شدید ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ به حلقه اصلی ایران با اقتصاد جهانی تبدیل شده است.
امارات از سراسر دنیا کالا خریده و به ایران میفروشد:
شرکتهای امارات متحده عربی کالاهایی را از شرکتهای غرب و شرق آسیا سفارش میدهند و سپس با فروش مجدد آن به مشتریان ایرانی با قیمتهای بالا سود میبرند. این ترتیب برای هر دو طرف منتفع میشوند، زیرا ایران دسترسی راحتی به این کالاها از منابع دیگر ندارد و شرکتهای اماراتی سود زیادی کسب میکنند. مجموع صادرات به ایران در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۱۲ میلیارد دلار خواهد رسید.
گذشته از روابط مستقیم اقتصادی خود با ایران، امارات همچنین مایل است از تعامل خود به عنوان ابزاری برای کاهش بیثباتی در منطقه استفاده کند. سابقه توقیف کشتیها در خلیج فارس و شعله ور شدن جنگ در یمن میتواند آسیبزا باشد. امارات با تعمیق وابستگی ایران به همسایگان خود به دنبال کاهش احتمال وقوع چنین درگیری است.
امضاء توافقنامه سرمایهگذاری مشترک بین ایران و امارات در هفتههای آینده:
به گزارش UAE فارسی، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد ایران اخیرا اعلام کرده است که امارات متحده عربی از جمله کشورهایی است که بستر مناسبی برای سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی خارجی ایجاد کرده است و اخیرا هیات اماراتی سفری به تهران داشته و من هم دیداری با وزیر اقتصاد امارات داشتم. توافقنامه سرمایهگذاری مشترک بین ایران و امارات در هفتههای آینده به امضا میرسد و ایران هم پیشنهادات مشخصی به صندوقهای سرمایهگذاری امارات ارائه کرده است و منتظر اعلام نظر طرف اماراتی هستیم.
کویت هم به دنبال ارتباطی موثر با ایران است:
البته امارات در برقراری ارتباط اقتصادی و سیاسی با ایران تنها نیست، کویت اخیراً سفیر خود در ایران را بازگرداند و روابط ایران و سعودی دوباره از سرگرفته شد. صادرکنندگان عمده نفت خلیج فارس برای ثبات اقتصادی خود به ثبات منطقهای نیاز دارند و رابطه پرتنش با تهران نمی تواند منافع آنها را تامین کند. از همین منظر، سیاستگذاران و دیپلماتهای امارات متحده عربی پیشنهاد میکنند که رقابتهای سیاسی و خصومتهای تاریخی باید به خاطر حفظ درآمد حیاتی نفت مدیریت شوند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید