معرفی ابوظبی امارات به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای عربی
به گزارش امارات فارسی، از سوی دبیرخانه اتحادیه عرب و شورای وزیران محیط زیست عرب ابوظبی به عنوان پایتخت محیط زیست عربی در سال ۲۰۲۳ انتخاب شد. این سازمان از دستاوردهای امارات در حفاظت از محیط زیست و اقدامات آب و هوایی طی چندین سال به رهبری آژانس محیط زیست – ابوظبی (EAD) تمجید کرد.
شیخ حمدان بن زاید آل نهیان، مدیر منطقه الظفره و رئیس آژانس محیط زیست – ابوظبی (EAD) از انتخاب ابوظبی به عنوان پایتخت محیط زیست عربی در سال ۲۰۲۳ ابراز خرسندی کرد و اشاره کرد که دستاوردهای امارات در حوزه حفاظت از محیط زیست و اقدامات اقلیمی نتیجه چشم انداز و دستورات خردمندانه رهبری امارات به رهبری شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس جمهور امارات است.
وی افزود: این جایزه حاصل تلاش مشترک بخشها و نهادهای دولتی و خصوصی ابوظبی در زمینه حفاظت از محیط زیست و حفظ منابع طبیعی آن است. ما به طور مداوم از دیدگاهها و سیاستهای رهبری امارات الهام گرفتهایم، دیدگاهایی که با سرمایهگذاری در ابتکارات محیط زیستی از آیندهای پایدار برای نسلهای آینده خبر میدهد.
دبیرخانه اتحادیه عرب به پاس قدردانی از تلاشهای بیوقفه ابوظبی در حفاظت از محیط زیست و اجرای طرحهای مرتبط با بهبود کیفیت زندگی مردم، این امارت را برای سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت محیط زیست عربی، معرفی کرد. ابتکارات اجرا شده توسط ابوظبی در زمینه توسعه زیرساختهای سبز، بهبود کیفیت آب و هوا، و پذیرش انرژیهای تجدیدپذیر و فنآوری پاک علت کسب این جایزه محیط زیستی اعلام شده است. دولت امارات همچنین مجموعهای از کمپینها و برنامههای آگاهی رسانی زیست محیطی راه اندازی کرده است که ساکنان و بهویژه دانش آموزان و جامعه را برای حمایت از پروژههای زیست محیطی و پایدار تشویق میکند.
اقدامات مهم اقلیمی ابوظبی:
به گزارش امارات فارسی، اقدامات اقلیمی ابوظبی شامل پروژههای مختلفی است، مانند: توسعه غرقهای کربن طبیعی (جذب کربن توسط آب)، کاشت میلیونها درخت حرا، تبدیل حملونقل بنزینی به برقی، تنوع بخشیدن به منابع انرژی، جایگزینی روشنایی سنتی با روشنایی هوشمند خیابانی برای کاهش مصرف انرژی و انتشار دی اکسید کربن، و راهاندازی طرح کاشت حرا که بذرها را با استفاده از فناوری پهپاد پراکنده میکند.
ابوظبی در حال اجرای یک طرح جامع برای حمل و نقل زمینی با وسایل نقلیه کم آلاینده و مدیریت ترافیک در این امارت است. ایجاد زیرساختهای حمل و نقل عمومی با استفاده از فناوری انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین سیستمهای نوآورانه برای کارکرد اتوبوسها با استفاده از انرژی خورشیدی و تشویق به استفاده از وسایل حملونقل جایگزین مانند دوچرخه از این دسته از اقدامات زیستمحیطی ابوظبی است.
طرح جامع خاک سنجی ابوظبی:
به گزارش امارات فارسی، همچنین ابوظبی تلاش زیادی برای مبارزه با تخریب زمین ناشی از فرسایش و باد، ایجاد مناطق جنگلی برای جلوگیری از گسترش بیابانها و محدود کردن تأثیر آن بر فضای سبز و آلودگی هوا انجام داده است. طرح جامع خاک سنجی ابوظبی (اولین بانک نمونه خاکی در نوع خود در جهان عرب و شمال آفریقا) برای تعیین انواع آن انجام شد که نشان دهنده مناسب بودن یک میلیون هکتار زمین برای کشاورزی آبی بود.
ابوظبی همچنین به دنبال حفاظت از تنوع زیستی جانوری و شناسایی گونههای در حال انقراض در منطقه بود که در مجموع ۳۴۵۳ گونه در امارت ابوظبی ثبت و وضعیت حفاظتی هر یک ارزیابی شد.
برنامههای ابوظبی در جمعآوری و مدیریت اقتصاد محور زباله:
به گزارش امارات فارسی، ابوظبی همچنین چندین ابتکار را برای غلبه بر چالشهای جمعآوری و مدیریت اقتصاد محور زباله اجرا کرد. مهمترین آنها توسعه یک برنامه استراتژیک برای مدیریت بخش پسماند (۲۰۲۱-۲۰۲۵)، توسعه و اجرای چارچوبهای نظارتی و قانونی و توسعه یک سیستم الکترونیکی برای طبقهبندی زبالهها بود.
طبق برنامهریزیهای مدیران شهری ابوظبی دفع و تصفیه فاضلاب از طریق چندین نیروگاه مجهز به آخرین فناوریها و امکانات پیشرفته در این شهر صورت میگیرد و امکان استفاده مجدد از آن برای اهداف کشاورزی و آبیاری مناطق سبز را فراهم میکند. ابوظبی همچنین اقدامات دیگری را به منظور ارائه راه حلهای پایدار فاضلاب انجام داده است از جمله راهاندازی و توسعه استراتژیک تونل STEP (تونل فاضلاب عمیق با ظرفیت پمپاژ) در سال ۲۰۱۷، اجرای پروژه بازسازی و جایگزینی خطوط فاضلاب در ابوظبی در سال ۲۰۱۷، ساخت ۴۱ کارخانه برای جمع آوری و تصفیه زباله.
تعهد به رفتار زیست محیطی در ابوظبی به ۷۸ درصد افزایش یافت!
به گزارش امارات فارسی، برنامه های آموزش زیست محیطی امارات به شهروندان خود هم در داخل و هم در خارج از کشور موفقیت آمیز بوده است. ابوظبی جوایز منطقهای و جهانی را برای برنامههای آموزشی زیست محیطی از سازمانهای جهانی مانند سازمان ملل دریافت کرد. در نتیجه برنامههایی که دانشجویان، جوانان، کارمندان و عموم اعضای جامعه را هدف قرار داده بود، تعهد به رفتار زیست محیطی در امارت از ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۷۸ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید