تبدیل شدن امارات به وام دهنده اصلی بانکهای ترکیه
به گزارش UAE فارسی، در مقایسه با روند سیاسی گذشته، امروز اقتصاد بیش از هر چیز دیگری برای ترکیه اهمیت دارد. اردوغان پس از تبدیل شدن امارات به وام دهنده اصلی بانکهای ترکیه، به ابوظبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جذب سرمایه گذاری و حمایت مالی متکی شده است. در مقابل امارات نیز معتقد است که روابط قوی در این مسیر منجر به یک رابطه سیاسی خوب خواهد شد و دستیابی به یک ثبات اقتصادی به ثبات و تفاهمات مهم سیاسی منجر خواهد شد.
اماراتی ها از طریق اقتصاد به دنبال تعمیق مشارکت ژئوپلیتیک جدید با آنکارا در منطقه:
به گزارش UAE فارسی، ترکیه از نظر ژئوپلیتیک و نقش فعال در سیاستهای خاورمیانه و آفریقا از اهمیت بالایی برخوردار است و اماراتی ها نیز از طریق اقتصاد به دنبال تعمیق مشارکت ژئوپلیتیک جدید با آنکارا در منطقه هستند؛ امری که جایگاه منطقهای آنها را تقویت میکند. لذا رابطه ترکیه و امارات، بخشی از فرایند کاهش تنش منطقهای است که در سایه تحولات برای تشکیل یک نظام منطقهای و این فرضیه سیاسی که ایالات متحده آمریکا دیگر بازیگری اصلی بویژه در زمینه امنیت نیست، واقعیت جدیدی را تحمیل میکند.
امارات مایل است مرکز مدیریت بازرگانی در منطقه باقی بماند:
به گزارش UAE فارسی، انگیزه اصلی چرخش ترکیه به سمت ابوظبی و ریاض، نیاز به شناور کردن اقتصاد ترکیه، در سایه رقابت بین عربستان سعودی و امارات است، زیرا امارات به برتری اقتصاد عربستان سعودی بر اقتصاد خود از نظر اندازه آن، پی برده است و به دنبال رقابت با اقتصاد عربستان از نظر حجم و اندازه آن نیست. با این حال، مایل است مرکز مدیریت بازرگانی در منطقه باقی بماند.
با تشدید فضای رقابت اقتصادی میان عربستان و امارات، ریاض در حال نزدیک شدن به عمان است تا درهایش را به سوی یک تغییر ژئوپلیتیک گستردهتر از همکاری اقتصادی صرف بگشاید. امارات متحده عربی نیز در عین حال که با نگرانی به این پویایی سعودی-عمانی مینگرد، دریافته که رقابت اقتصادی از تسلط ژئوپلیتیکی در خلیج فارس جدا نیست.
جذب ترکیه توسط اماراتیها و سعودیها برای رقابت با ایران:
به گزارش UAE فارسی، در چنین فضایی، اماراتیها و سعودیها نیاز داشتند که در رقابت با ایران، کشوری مثل ترکیه را به خود جذب کنند؛ این موضوع انگیزهای برای عادیسازی روابط با آنکارا بود. با این حال، با کاهش تنشهای کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران، این سوال مطرح میشود که چه چیزی ممکن است حوزههای رقابتی مورد علاقه آنکارا را تغییر دهد؟
برای اردوغان، بسیار مهم است که سرمایهگذاریهای اماراتی و سعودی در زمان افزایش آشفتگیهای اقتصادی داخلی قطع نشود. در خصوص عربستان سعودی، آشتی با ایران میتواند محیط امنتری را برای ریاض فراهم کند تا برنامه توسعه چشم انداز ۲۰۳۰ خود را دنبال کند. از دیگر سو، رقابت اقتصادی فزاینده عربستان با امارات ممکن است فرصتهای جدیدی را در روابط تجاری ترکیه ایجاد کند.
عربستان و امارات تلاش دارند که سوریه را به سمت عادی سازی با ترکیه سوق دهند:
به گزارش UAE فارسی، در چنین فضایی، نزدیکی ایران و عربستان احتمالا بر روی معادله سوریه نیز تاثیر بگذارد. زیرا همانطور که دیدیم، نزدیکی عربستان، روسیه و امارات، بازگشت سوریه به آغوش کشورهای عربی (اتحادیه عرب) را تسهیل کرد. با این حال، در چارچوب رقابت ترکیه و ایران، ترکیه ممکن است تلاش کند با عربستان سعودی برای محدود کردن نفوذ ایران نقشی ایفا کند. هرچند که افزایش تماسهای عربستان با روسها، فرصت را برای بازگرداندن تعادل بدون نیاز به درگیریها فراهم میکند. در چارچوب عادی سازی روابط کشورهای عربی با سوریه، عربستان سعودی و امارات تلاش دارند که سوریه را به سمت عادی سازی با ترکیه سوق دهند، پس از آنکه، ایران و روسیه پیش از آنها، در این مسیر تلاشهای داشتند.
آنکارا از کارت ژئوپلیتیک و اقتصاد در رابطه با عربستان و امارات با توجه به رقابت میان این دو طرف استفاده میکند و برای نجات ترکیه، هیچ یک از این دو کشور را بر دیگری ترجیح نخواهد داد؛ حتی اگر بهای آن تقسیم نفوذش از لیبی تا آفریقا و دستاوردهای آن باشد. اما امارات روی ترکیه بهعنوان کشوری که درهایش را به روی بازارهای جدید و دریافت خدمات لجستیکی و زنجیرههای تامین باز میکند، حساب میکند و میخواهد از سرمایهگذاریهای بزرگ ترکیه بهویژه در آفریقا استفاده کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید