بلند پروازی امارات متحده عربی برای رهبری هوش مصنوعی جهان
به گزارش امارات فارسی، موسسه امریکن اینترپرایز براقدامات پیشرو امارات متحده عربی در زمینه هوش مصنوعی نظیر راهاندازی “استراتژی ملی هوش مصنوعی” و تشکیل “شورای هوش مصنوعی و فناوری پیشرفته” که به دستور شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات صورت پذیرفتهاند تاکید کرد که هدف این شورا، توسعه و اجرای سیاستها، استراتژیها، سرمایهگذاریها و تحقیقات مرتبط با هوش مصنوعی و فناوری پیشرفته در امارت ابوظبی است.
این تلاش جاه طلبانه با چشم انداز کلی امارات برای پیشرفت و توسعه پایدار در زمینههای مختلف همسو است و پیامدهای مثبتی برای اقتصاد ملی در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت خواهد داشت.
در ادامه این مرکز آمریکایی به توسعه “معهد نوآوری فناوری” (TII) اشاره کرد. این موسسه به عنوان مرکز پیشرو جهانی در تحقیقات علمی و بازوی تحقیقات کاربردی “شورای تحقیقات فناوری پیشرفته” (ATRC) در ابوظبی شناخته میشود و مدلی زبانی عظیم به نام “فالکون” را توسعه داده است. این اقدام به طور قابل توجهی به تقویت تواناییهای امارات متحده عربی در زمینه هوش مصنوعی تولیدی کمک کرده است.
همچنین به گفته موسسه امریکن اینترپرایز، اقدامات امارات متحده عربی در زمینه هوش مصنوعی رویکردی چندوجهی را نشان میدهد، که بین تمرکز بر تقویت توسعه ملی و ایجاد تأثیر جهانی تعادل برقرار میکند. این رویکرد که شامل سرمایهگذاریهای کلان دولتی و استقبال از مشارکت جهانی در ابتکارات منبع باز امارات متحده عربی است، در تضاد با مدلهای غالب در غرب است که عمدتاً توسط انگیزههای بازار و سودآوری هدایت میشوند.
امارات با غولهای فناوری OpenAI و گوگل رقابت میکند؟
به گزارش امارات فارسی، امریکن اینترپرایز به طور خاص اشاره میکند که تعهد امارات متحده عربی به هوش مصنوعی منبع باز، به منظور مشارکتی کردن دسترسی به راهحلهای آن و به اشتراک گذاشتن نوآوریهای خود با جهان است، اما در عین حال، محصولات فناوری این کشور را در رقابت مستقیم با مدلهای متعلق به غولهای فناوری تثبیتشده مانند OpenAI، گوگل و دیگران قرار میدهد.
یکی از نکاتی که این مرکز بر آن تأکید کرد، این واقعیت است که گرایشات امارات متحده عربی به سوی هوش مصنوعی، از تحقیقات علمی و سرمایهگذاریهای محلی و جهانی گرفته تا زیرساختهای پیشرفته، نشاندهنده تمایل آشکار این کشور برای بازتعریف جایگاه جهانی خود در زمینه فناوری پیشرفته است. این امر میتواند در آیندهای قابل پیشبینی، توازن قدرت جهانی را در زمینه رهبری فناوری تغییر دهد.
همچنین این مرکز تحقیقاتی آمریکایی معتقد است که جاهطلبی امارات متحده عربی برای تبدیل شدن به یک مرکز جهانی برای فناوری هوش مصنوعی، استفاده استراتژیک این کشور از فناوری را برای کسب نفوذ ژئوپلیتیکی در جهان را نشان میدهد، جاهطلبی امارات همچنین بر سواستفاده از رقابت فناوری ایالات متحده و چین در زمینه هوش مصنوعی، تأکید میکند.
در حالی که این موسسه آمریکایی به تلاشهای امارات متحده عربی در زمینه هوش مصنوعی به عنوان یکی از مسیرهای گذار از اقتصاد مبتنی بر نفت به اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری اشاره میکند، به طور واضح بر مزایای مشارکت جهانی با امارات متحده عربی در زمینه راهحلهای هوشمند تأکید میکند. این امر به دلیل دسترسی امارات متحده عربی به یک اکوسیستم فناوری پیشرفته و در حال توسعه سریع، و همچنین موقعیت استراتژیک آن به عنوان پلی بین بازارهای آسیایی و آفریقایی است. این موارد محیطی جذاب، بازارهای جدید و فرصتهایی برای مشارکتهای ثمربخش در تحقیقات هوش مصنوعی و پروژههای توسعه آن برای شرکتهای جهانی، به ویژه شرکتهای آمریکایی فراهم میکند.
مرکز آمریکایی تحقیقات سیاست عمومی امریکن اینترپرایز:
به گزارش امارات فارسی، شایان ذکر است که مرکز آمریکایی تحقیقات سیاست عمومی امریکن اینترپرایز یک اندیشکده است که در سال ۱۹۳۸ تأسیس شد و مقر آن در واشنگتن دی سی است. فعالیتهای این موسسه بر مطالعه دولت، سیاست، اقتصاد و جامعه تمرکز دارد. این موسسه یک سازمان مستقل غیرانتفاعی است و برخی از کارکنان آن در گذشته از جمله معماران اصلی سیاستهای عمومی و خارجی برای تعدادی از روسای جمهور ایالات متحده بودهاند.
این موسسه اماراتی دو ساله تأسیس شده و مدیران اون هم غالبا از کشورهای غربی هستند، چقدر این توصیفات و تمجیدهای آمریکایی از اون عجیبه