امارات متحده عربی در آفریقا به «چین جدید» تبدیل شده است؟
به گزارش UAE فارسی، دبی به مرکز مالی حیاتی نخبگان آفریقایی تبدیل شده است این در حالی است که رهبران آفریقا به دنبال جایگزینی برای کاهش وامهای چین و کمکهای غرب هستند، ظهور کشورهای خلیج فارس در بخشهای مختلف آفریقا در حال تغییر شکل ژئوپلیتیک در این قاره است که اثرات خوب و بد دارد. زمانی که کشورهای خلیج فارس خود را به عنوان قدرتهای متوسط در دنیای چندقطبی مطرح میکنند، به دنبال منافع خود در قاره سیاه هستند. اگرچه رویکردهای آنها متفاوت است، اما آنها در این عقیده مشترکند که کشورهای آفریقایی توسط سایر کشورها نادیده گرفته شدهاند و به دلیل فقیر بودنشان، نفوذ کم هزینهتری دارند. کشورهای جنوب قاره آفریقا بیش از ۲۰ برابر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (عربستان سعودی، امارات، قطر، عمان، کویت و بحرین) جمعیت دارند، اما تولید ناخالص داخلیاشان اندک است.
امارات متحده عربی چهارمین سرمایهگذار مستقیم خارجی در آفریقا:
به گزارش UAE فارسی، در دهه ۲۰۱۰ میانگین تجارت سالانه بین کشورهای جنوب صحرای آفریقا و امارات کمتر از نیمی از تجارت بین منطقه و آمریکا بود. اما از سال ۲۰۲۰ مجموع واردات و صادرات بین امارات متحده عربی و کشورهای جنوب صحرای آفریقا بیشتر شده است. طی دهه گذشته، امارات متحده عربی چهارمین سرمایهگذار مستقیم خارجی در آفریقا پس از چین، اتحادیه اروپا و آمریکا بوده است. این کشور به کمک کشورهای آفریقایی که با کمبود ارز مواجه هستند، آمده است، به عنوان مثال نجات سودان در سال ۲۰۱۹ و اتیوپی در سال ۲۰۱۸ در این راستا قابل تبین است. اخیراً این کشور متعهد شد ۳۵ میلیارد دلار در مصر سرمایهگذاری کند.
امارات رقیب اصلی چین در بنادر آفریقا؛ بنادر ۹ کشور آفریقایی را امارات اداره میکند!
به گزارش UAE فارسی، امارات به ویژه در حوزههای لجستیک و انرژی در آفریقا فعال بوده است. این کشور رقیب اصلی چین برای اداره بنادر آفریقا است، یک شرکت مستقر در دبی، بنادر ۹ کشور آفریقایی را اداره میکند و در ماه اکتبر امتیاز جدیدی در تانزانیا به دست آورد. گروه بنادر ابوظبی چندین مورد دیگر را در اختیار دارد. اینها موقعیت امارات به عنوان قطب بین آفریقا و آسیا را تقویت می کند، نقشی که توسط خطوط هوایی امارات تقویت شده است.
اماراتیها یکی از بزرگترین سرمایهگذاران در پروژههای انرژی آفریقا:
به گزارش UAE فارسی، امارات همچنین به آفریقا در توسعه پروژه های نفت و گاز کمک میکند، آن هم در شرایطی که گروهی در غرب نگران نادیده گرفتن توافقات آب و هوایی هستند. در ماه دسامبر، مراکش و امارات برای ساخت خط لولهای که میتواند گاز را از نیجریه به مدیترانه برساند، توافق کردند. در عین حال، سرمایهگذاران اماراتی یکی از بزرگترین سرمایهگذاران در پروژه های انرژیهای تجدیدپذیر در آفریقا هستند. یک شرکت دولتی میگوید ۱۰ میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید برق در جنوب صحرای آفریقا به میزان ۱۰ گیگاوات سرمایهگذاری میکند.
در سال ۲۰۲۰، وام های سالانه چینی جدید به آفریقا به طور متوسط ۱۰ درصد (۱.۴ میلیارد دلار در سال در مقابل ۱۴ میلیارد دلار) بود. در سال ۲۰۲۲، سهم کمکهای غرب به آفریقا به پایینترین حد خود از سال ۲۰۰۰ تاکنون رسید. در ژانویه اوگاندا یک شرکت اماراتی را برای ساخت یک پالایشگاه ۴ میلیارد دلاری انتخاب کرد و به همین علت قرارداد با یک شرکت آمریکایی را پایان داد.
امارات متحده عربی در آفریقا به «چین جدید» تبدیل شده است؟
به گزارش UAE فارسی، کشورهای خلیج فارس بهعنوان مدلی برای کشورهای آفریقایی در نظر گرفته میشوند که به دنبال تنوع بخشیدن به منابع درآمدی خود هستند. در کنار این مقوله کمک اقتصادی کشورهای خلیج فارس به کشورهای آفریقایی با گسترش نفوذ سیاسی همراه است. از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ قطر و امارات تعداد سفارتخانههای خود را در آفریقا بیش از دو برابر کردهاند. عربستان سعودی قصد دارد پست های دیپلماتیک خود را به ۴۰ (از ۲۸) افزایش دهد. با این حال، کشورهای خلیج فارس در رقابت با یکدیگر میتوانند آفریقا را بیثبات کنند و اهداف غرب را در این روند تضعیف نمایند. این امر به ویژه در مورد امارات که در رقابت با عربستان سعودی است صدق میکند، به حدی که صحبتهای شهروندان کشورهای آفریقایی در مورد تبدیل شدن امارات متحده عربی به «چین جدید» از نظر سرمایهگذاری در آفریقا، حکایت دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید