آیا امارات متحده عربی شایسته برگزاری کاپ۲۸ بود؟
به گزارش UAE فارسی، “شستشوی سبز” که عبارت لاتین آن Greenwashing است به فرایندی اطلاق می شود، که در طی آن کشورها یا کنسرن ها، هزینه قابل توجه ای صرف بازاریابی به عنوان دوستدار محیط زیست می کنند، در حالی که تلاشی برای کاهش تاثیرات زیست محیطی خود به عمل نمی آورند.
قرار است که امارات در چارچوب “استراتژی ۲۰۵۰” با ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در ۳۰ سال آینده، ۷۰ درصد انرژی تجدیدپذیر تولید کند، با وجود اعلام این استراتژی، اما با بازاریابی فریبکارانه، در صدد گسترش معاملات جهانی خود با ملل دیگر، در عرصه انرژی فسیلی است. اسناد منتشر شده از جانب بی بی سی در چند روز اخیر شاهدی بر این مدعا است.
مصرف سرانه انتشار گاز کربن در امارات:
به گزارش UAE فارسی، مصرف سرانه انتشار گاز کربن در امارت ۲۲۰۰۰ تن در سال است، که بعد از قطر در رتبه دوم جهانی قرار دارد. در مجموع مصرف سرانه انتشار گاز کربن در کشور های شورای همکاری خلیج فارس چهار برابر استاندارد جهانی است. نمودار زیر نشانگر این موضوع است.
امارات متحده و رد پای اکولوژیکی:
به گزارش UAE فارسی، مصرف متوسط منابعی مانند برق، آب، موادغذایی و همچنین تولید پسمانده ها و استفاده از حمل و نقل شخصی در شورای همکاری کشورهای خلیج فارس و یکی از اعضای این شورا، یعنی امارت متحده عربی بالاترین در جهان است. امارات متحده عربی، رتبه اول ردپای اکولوژیک را نیز به خود اختصاص داده است. رد پای اکولوژیک این کشور ۱۰/۷ هکتار جهانی به ازای هر نفر می باشد.
سرویس “اجرایی دبی” بیش از شش هزار پرواز جت خصوصی را در یک سال انجام می دهد. محبوبیت تاکسی ها بیشتر از وسایل حمل و نقل عمومی است. شرکت “دنیا” که در ساخت جزایر مصنوعی نقش داشته است، از ۳۴ میلیون تن سنگ استفاده کرده است. پس از تکمیل این سکونت گاه ها، صاحبان این خانه ها می توانند، با قایق یا جت شخصی وارد آن شوند.
امارات در کنار ردپای اکولوژیکی ۱۰/۷، دارای ظرفیت زیستی هشت دهم است و به این ترتیب، کسری بوم شناختی امارات متحده برابر منفی ۹/۹ است، و آن به این معنا است که رشد اقتصادی بالا و تولید ناخالص داخلی در امارات متحده، به قیمت تخریب محیط زیست و اکو سییستم جهانی است و دود آن به چشم سایر ساکنین کره خاکی می رود. در نمودار زیر استفاده از “دوچرخه / پیاده”، حمل و نقل عمومی و اتوموبیل شخصی در شهرهای سنگاپور، لندن، استکهلم، و بارسلونا را می توان با دبی مقایسه نمود.
امارات و انرژی فسیلی:
به گزارش UAE فارسی، نفت از مرحله جستجو، حفاری، استخراج، فرآوری، حمل و نقل تا مصرف باعث زیان های جبران ناپذیری به انسان، محیط زیست و اقلیم است. پروسه حفاری، استخراج، فرآوری کردن و فروش نفت در بردارنده خطرهای گسترده ای در رابطه با محیط زیست از جمله: برای خاک، آب، هوا و همچنین حیوانات، گیاهان و انسان ها است.
بخصوص در پروسه حفاری نفت که بخش بالا دستی در صنعت نفت نامیده می شود، بکارگیری ماشین آلات سنگین به شکل فزاینده ای منجر به تخریب اکوسیستم و نابودی درختان و آلودگی خاک و هوا می شود.
آلودگی نفت نیز یکی از مشکلات عمده و عدیده امروز محیط زیست است. هر روز با واژگون شدن و تخلیه آب آغشته به نفت نفتکش ها مقدار زیادی نفت و مشتقات آن وارد اقیانوس ها می شود، نفت و مشتقات وارد شده در آب روی سطح آب قرار می گیرد و مانع از تبادل اکسیژن بین هوا با آب شده و همچنین مانع از رسیدن نور به آب می شود و در نتیجه میزان زیادی از موجودات آبزی بر اثر این حوادث از بین می روند. در نمودار زیر، میزان انتشار گاز کربن در امارات، در بخش های مختلف را می توان مشاهده نمود. بالاترین سهم از آن انرژی فسیلی است.
امارات و آلودگی خلیج فارس:
به گزارش UAE فارسی، تلاش کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و در راس آن امارات متحده عربی، برای گسترش سهم اراضی تحت مالکیت خود، از طریق ایجاد جزایرمصنوعی، به بحران آلودگی محیط زیست در خلیج فارس دامن زده است.
در دبی و کشورهای جنوبی دیگر خلیج فارس با ساخت جزایر مصنوعی مانند: پروژه های جزایر نخیل، پروژه جهان، آب کنار دبی، موج عمان، نجوم شارجه، مروارید قطر و دیوارت و امواج بحرین، آسیب های جدی به اکوسیستم خلیج فارس ازطریق تخریب سواحل مرجانی دبی، نابودی لاک پشت های خلیج فارس، تغییر مسیر جریان طبیعی آب و مبدل ساختن آب های صاف اطراف جزایر به لجن زار و… وارد شده است.
براساس داده های نخستین کنگره منابع آب و محیط زیست، ساخت این جزایر مصنوعی بدون کمترین توجه ای به ملاحظات محیط زیستی بوده است. نتایج کارشناسی دانشگاه سازمان ملل، حاکی از این است که بر اثر ساخت این جزایر، زیان های غیرقابل جبران به تنوغ زیستی در خلیج فارس وارد شده است.
کمپین بایکوت COP28:
به گزارش UAE فارسی بنا به دلایل بالا کمپینی با نام کمپین بایکوت COP28 مدتها شکل گرفته بود که توسط بسیاری از سازمان ها و فعالان تغییرات آب و هوایی حمایت میشد تا امارات متحده عربی را برای میزبانی COP28 تحریم کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید