شرکت گازی ادنوک امارات برای ۵ سال به ژاپن گاز صادر خواهد کرد
به گزارش UAE فارسی و به نقل از فرانس ۲۴، این توافقنامه یک ماه پس از سفر نخست وزیر ژاپن به امارات که بر انرژی سبز متمرکز بود، امضا شد. ارزش این توافقنامه چیزی حدود ۴۵۰ الی ۵۵۰ میلیون دلار تعیین شده، اما اطلاعاتی از میزان گازی که قرار است به این شرکت ژاپنی صادر شود، در دست نیست.
در جریان سفر نخست وزیر ژاپن به امارات ۲۳ توافقنامه و یادداشت تفاهم در زمینههای مختلف از حمله انرژی و انرژی تجدیدپذیر امضا شد. ژاپن حدود ۲۵ درصد از نفت خام خود را از امارات تامین میکند. شرکت گاز ادنوک ۹۵ درصد از ذخایر گاز طبیعی امارات به عنوان هفتمین دارنده ذخایر بزرگ جهان را مدیریت میکند.
امارات رتبه هفتم جهانی از نظر ذخایر گاز طبیعی:
به گزارش UAE فارسی، امارات رتبه هفتم جهانی از نظر ذخایر گاز طبیعی را به خود اختصاص داده که سازمان اوپک آن را حدود ۸.۲ تریلیون متر مکعب برآورد کرده است. شرکت ملی نفت ابوظبی «ادنوک» اخیراً «ادنوک گاز» را در بزرگترین عرضه اولیه عمومی امسال با دستیابی به ۵ میلیارد دلار مطرح کرد. گاز طبیعی اخیراً بعنوان پلی برای عبور از عصر استفاده از سوخت فسیلی به آینده ای کم کربن در زمینه محیط زیست، مورد توجه گسترده ای قرار گرفته است.
روسیه رتبه اول و ایران رتبه دوم ذخایر گازی جهان:
به گزارش UAE فارسی، بر اساس گزارش سال ۲۰۲۰ «بررسی آماری انرژی جهان» صادره از شرکت بریتیش پترولیوم، کشور روسیه با در اختیار داشتن ۳۸ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی، در رتبه نخست ذخایر جای دارد. مجموع تولید سال گذشته با کاهش ۱۳.۴ درصدی نسبت به سال گذشته، معادل ۵۷۳ میلیارد متر مکعب بوده است. ایران با حدود ۳۲ تریلیون متر مکعب در رتبه دوم قرار دارد و ۱۶ درصد از کل جهان را در خود جای داده است. مجموع تولید در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۳۴ میلیارد متر مکعب یا به طور متوسط روزانه ۶۴۵ متر مکعب رسید.
پس از ایران، قطر با ۲۴.۷ تریلیون متر مکعب ذخایر، در رتبه سوم قرار دارد. تا همین اواخر، قطر بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع LNG در جهان بوده که در حال توسعه ظرفیت تولید خود بوده و هدف آن تولید سالانه ۱۲۶ میلیون تن از ۷۷ میلیون تن کنونی بوده است. ترکمنستان با حدود ۱۹.۵ تریلیون متر مکعب، رتبه چهارم جهانی را به خود اختصاص داده است. با این حال، تولید پایین است و در سال ۲۰۲۰ تنها حدود ۵۹ میلیارد متر مکعب بوده است که بیشتر آن به چین صادر شد چرا که مصرف داخلی نیز تقریبا پایین است. این کشور همچنین گاز را به همسایگان خود در آسیای مرکزی صادر میکند.
آمریکا به بزرگترین تولید و صادر کننده گاز طبیعی مایع در جهان تبدیل شده ولی از نظر ذخایر، در رتبه پنجم قرار دارد. بر اساس گزارش واقعیت جهانی آژانس اطلاعات مرکزی، در پایان سال ۲۰۲۰ ذخایر گاز آمریکا بالغ بر ۱۳.۱۷۹ تریلیون متر مکعب بوده است. با توجه به فراوانی گاز شیل، آمریکا طی چند سال به یک قدرت بزرگ جهانی در زمینه گاز طبیعی مایع تبدیل شده است. اگر تمام پروژههای برنامه ریزی شده اجرا شوند، این کشور میتواند طی دهه آینده جایگاه خود را بعنوان صادرکننده شماره یک تثبیت کند و ظرفیت کل سالانه به میزان ۱۶۹ میلیون تن تا سال ۲۰۲۷ را داشته باشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید