انتقال دفاتر کسبو کارهای بزرگ بلاکچینی دنیا به امارات!
به گزارش UAE فارسی، در حال حاضر بسیاری از کسبوکارهای بزرگ دنیا در حوزه بلاکچین و رمزارز، دفاتر اصلی خودشان را به امارات متحده عربی منتقل کردهاند. دلیل این تحول، فقط سرعت عمل است. دلیل دیگر هم شفافسازی مسیر آینده است. چیزی که در کشور بزرگی مثل آمریکا هم اتفاق نیفتاده است. اگر کشور ما هم بتواند روی این دو مورد تمرکز کند، میتوانیم جلوی خروج کسبوکارها و سرمایههای انسانی را بگیریم. بهعلاوه این موارد میتوانند برای ورود فعالان سایر کشورها به داخل کشور سیگنال مثبتی باشند.
اما وقتی به ایران میرسیم، اوضاع پیچیدهتر هم میشود. در کشور ما حتی نهاد ناظر کسبوکارهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، مشخص نشده، با این حال بهوضوح میتوان رشد را در وجوه مختلف این اکوسیستم شاهد بود. هرچند امیرحسین راد، مدیرعامل صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس معتقد است این رشد متقارن و متوازن نبوده و فقط در حوزه صرافیها شاهد رشد تعداد کسبوکارها بودهایم. آنچه در پی میآید، صحبتهای جناب راد درباره اکوسیستم رمزارز و اتفاقات و چشمانداز پیش روی آن است.
اکوسیستم و کامیونیتی رمزارزها نسبت به سالهای گذشته تغییراتی داشته:
راد معتقد است که اکوسیستم و کامیونیتی رمزارزها نسبت به سالهای گذشته تغییراتی داشته است. اکوسیستم قبلاً معطوف به افرادی بود که میتوان آنها را مشتاقان رمزارز نامید. اما اکنون از افراد به سمت کسبوکارها رفته است. در حال حاضر کسانی را بهعنوان اکوسیستم میشناسیم که در این سالها با وجود تمام مشکلات و گرفتاریها کسبوکارهایی را رشد دادند و جلو بردند. شما تغییرات اکوسیستم رمزارز ایران را نسبت به دو سال پیش چگونه میبینید؟ این اکوسیستم در چه نقاطی پیشرفت داشته و از چه جوانبی به بلوغ رسیده است؟
ولی مشکل اصلی در کشور ما که سرمایهگذاری ویسیها و کلاً حوزه سرمایهگذاری را با اختلال مواجه کرده، نوسانات اقتصادی است. بهعلاوه بهدلیل عدم امکان پیشبینی دقیق از آینده، اصولاً ورود صرافی یا هر سرمایهگذار دیگری به حوزههای دیگر با چالش و اما و اگر مواجه است.
مسئله فراتر از صرافیهاست:
به همین خاطر مسئله فراتر از صرافیهاست. این عدم قطعیتها، سرمایهگذار را در تصمیمگیریهایش با شک مواجه میکند. مورد بعدی خود فضای اقتصاد دیجیتال و منابع انسانی این فضاست. برای ایجاد تحول، به تیمهای خوب نیاز است؛ تیمهایی که نگاه کلان داشته باشند و محصولات جدی خلق کنند. به دلیل سیل مهاجرتی که از سال گذشته شروع شده، مسئله منابع انسانی هم با اختلال مواجه شده است. سرمایهگذاران سعی میکنند پولشان را در جایی سرمایهگذاری کنند که خطرپذیری کمتری دارد و شرایطش برای کار کردن مساعدتر است.
ما تلاش نصفهونیمهای برای سرمایهگذاری داشتیم، اما تیمی که ارزش سرمایهگذاری مبالغ بالا را داشته باشد، کم است. اگر هم تیم خوبی وجود داشته باشد، عمدتاً برنامه خروج از کشور دارد. راهحل این مسئله شکلگیری استارتاپ استودیو است. سرمایهگذار باید وقت بگذارد، تیم بسازد و بداند از این تیم چه میخواهد. این شاید مسیری باشد که در شرایط فعلی کشور بهتر جواب دهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید